Biri omsorgsenter

BentonmastHæhre vant pris- og designkonkurransen for det nye omsorgssenteret på Biri. Vinnerforslaget er tegnet av arkitektfirmaet Bølgeblikk.

Biri Storstuggu er prosjektnavnet til det forslaget entreprenørkonsernet BetonmastHæhre har på sitt forslag til nye Biri omsorgssenter. Navnet viser til nettopp et stort allrom med kafé og sittegrupper der tanken er at dette er ei storstuggu som kan brukes av flere enn bare dem tilknyttet omsorgssenteret.

Fem entreprenører

Vinneren ble kåret av en jury på sju personer. Det var fem entreprenører som deltok i pris- og designkonkurransen.

BentonmastHæhre går nå inn i en såkalt samspillfase med Gjøvik kommune der målet er å inngå en hovedentreprise senere.

Rivingen av det gamle Furulund på Biri starter 15. november. Planen er at nybygget skal stå ferdig rundt juletider 2020. Det er lagt inn penger i budsjettet til drift fra 2021.

Sykehjem og omsorgsboliger

Totalt vil det bli 16 sykehjemsplasser og 16 omsorgsboliger i det nye Biri omsorgssenter. Tidligere var det 27 sykehjemsplasser. Prisen for de rundt 5000 nye kvadratmeterne som skal bygges er kalkulert til rundt 270-280 millioner kroner. Dette inkluderer leie av midlertidige lokaler under byggeprosessen, ny bru over juvet som ligger bak senteret og en ny bussholdeplass.

Mange miljøvalg

Vinnerforslaget er et passivhus i massivtre. Det er mange miljøvalg som er gjort både i forhold til byggeprosessen og i bygningen. Gjøvik kommune, som første kommune i Norge, satser for første gang å bruke en el-gravemaskin på en slik byggeplass. Det er målsetning om å starte byggingen i vår slik at det trengs minst mulig oppvarming av byggeplassen. Omsorgssenteret skal varmes opp med bergvarme og solcellepanel. Kommunen har fått klimasatsmidler fra staten til dette nybrottsarbeidet.

Biri omsorgsenter Tegning - Biri omsorgsenter