• Startside

Gjøvik er lokasjon i ungdomsfilmen "Psychobitch"

Den 9.januar er det festpremiere på filmen "Psychobitch" som er spilt inn på Gjøvik med 150 lokale statister på lokasjoner som Gjøvik VGS, Fastland, Øverby og Gjøvik Stadion.

Om filmen

«Psychobitch» er en ungdomsfilm for det norske og internasjonale markedet. Filmen er et kjærlighetsdrama og et portrett av dagens ungdom. Dette er en film som utforsker noen av de sosiale mekanismene som omgir dagens ungdom, et slags generasjonsportrett av det som ofte omtales som «generasjon perfekt».

Martin Lund har skrevet manus og regisserer «Psychobitch». Lund som er utdannet fra Den Norske Filmskolen debuterte med den prisbelønte kortfilmen «Hjemmekamp» i 2004. Han har bla. regissert spillefilmen «Knerten gifter seg», skrevet og regissert «Mer eller mindre mann» og skapt TV-seriene «Kampen» for NRK Super og «Match» for NRK.

Produksjonsselskapet Ape&Bjørn AS v/Ruben Thorkildsen produserer «Psychobitch». Thorkildsen er utdannet ved Den Norske Filmskolen og startet selskapet Ape&Bjørn AS sammen med Martin Lund. Selskapet står bak flere kortfilmer, spillefilmer og TV serier.

Gjøvik i filmen

Produsentene har valgt Gjøvik som arena for handlingen, dette med utgangspunkt i ønske om å finne et sted med visuell egenart – men samtidig et sted som hele landet kunne identifisere seg med. 28 av totalt 30 dager med opptak er lagt til Gjøvik. Filmteamet har bodd og arbeidet i byen i nærmere 3 måneder. Det estimeres at filmproduksjonen vil legge igjen over 3 millioner kroner til lokalt næringsliv.

Filmen lanseres i januar 2019. Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk Filminstitutt, Midtnorsk Filmsenter, Media (Creative Europe), Nordisk Film & TV Fond.

Produksjonsselskapet Ape&Bjørn besøkte alle ungdoms- og videregående skolene i Hedmark og Oppland før Gjøvik videregående skole ble valgt som hovedlokasjon for spillefilmen «Psycho Bitch». Det ble med andre ord gjort en svært grundig research før lokasjonsvalg ble foretatt, og det anses som en styrke for filmens kvalitet og søker at det ikke ble lagt opp til en «kommunal budrunde» med hensyn til stedsvalg. De kan vise til en imponerende merittliste over tidligere film- og serieproduksjoner, ikke minst med tanke på den anerkjennelsen og utmerkelser/priser som de har fått både nasjonalt og internasjonalt. Det anses videre som en fordel at Ape&Bjørn også tidligere har laget filmer for tilsvarenede målgruppe som denne filmen sikter seg inn mot.

Gjøvik kommune har gitt støtte

Gjøvik kommune har støttet filmproduksjonen med kr 250 000,-.

Klikk her for å lese vedtaket.

Sist endret: 04.01.2019