Studentstipend

For andre år tilbyr Gjøvik kommune studentene som melder flytting til byen et stipend. I år har kommunen gjort en klimavri. Nytt av året er at studentene kan velge mellom to stipendvarianter

Fristen for å søke studentstipend høsten 2018 var 23.oktober.

1. «Klimastipend»: busskort i Gjøvik kommune fra Opplandstrafikk  et helt skoleår OG 1500 kroner

ELLER:

2. Stipend: 3000 kroner

Gjøvik kommune og samarbeidspartner Opplandstrafikk oppfordrer studentene til å bruke stipendpengene til et klimatiltak – kanskje som delbetaling av en sykkel eller el-sykkel.

Slik melder du flytting til Gjøvik kommune:

1.Gå inn og register flytting via nettsidene til skatteetaten (ekstern lenke)

2.Etter ei ukes tid mottar du brev fra skatteetaten om at din nye adresse er registrert.

3.Søk elektronisk om stipend (ekstern lenke)

4.Stipendet utbetales i løpet av seks uker etter mottatt søknad.

5. Busskortet kan du hente i servicetorget i Gjøvik rådhus, Øvre Torggate 26 straks etter mottatt stipendbekreftelse. Ta med bekreftelsen og legitimasjon til rådhuset.

Kriterier for å motta tilskudd:

• Du må være student og kunne framlegge gyldig studentbevis.
  • Du må ha meldt flytting fra en annen kommune i Norge etter 1. august 2017 og må kunne legge fram bekreftelse fra skatteetaten om ny adresse i Gjøvik kommune.
  • Du forplikter deg til å beholde bostedadresse i Gjøvik kommune fram til 1. juli i året du avslutter studiene. Stipendet kan kun mottas en gang gjennom studietiden.

Søknadsperioden for høsten 2018 er 23. august-23. oktober.

Sist endret: 03.10.2018