Ung i Gjøvik

Arrangementer

Workshop: Heltens reise (16+)

Eksklusiv foreldregaming med norsk spill! Glem WoW, GA og esport. Tør du begi deg ut på en ny type spillopplevelse?

Screenshot fra spillet Mosaic. Solnedgang med person i motlys - Klikk for stort bilde

 

Dato
19. november 2022
Tid
10:00 - 12:45
Sted
Gjøvik bibliotek og litteraturhus

JUNG utforsker spillmediets evne til å vekke underbevisstheten med en annerledes type spillopplevelse. Det norske spillet Mosaic er resultatet når kunst, sosiologi og filosofi møter spillverden. Ved å møte eksistensielle og til tider utfordrende og tung tematikk med røtter i virkeligheten, vil JUNG utforske merverdien av en spillopplevelse.

Den anerkjente dystopiske historiefortellingen i Mosaic, fikk b.la juryens spesialpris under Nordic Game Awards i 2020 for måten spillet omfavner stemningen av å leve et isolert, rutinepreget liv, fanget i en endeløs syklus som en kontorrotte i senkapitalismen. Ensomhet, følelse av liv og viljen til å finne mening er gjennomgående temaer i spilløkten som varer litt over én time.

Ved å delta vil du være en eksklusiv spiller som får være med å ta tempen på norsk spillbransje. Samtidig er du en del av nytenkende måter å bruke spillmediet på ved å øke evnen til refleksjon over egne valg og ta stilling til eksistensielle spørsmål.

JUNG ønsker å se om spillmediets formidlingsevne har potensiale til å utvikle verktøy for å se sin egen livssituasjon i perspektiv. Spillingen passer for modige voksne med gaming-interesse som tar utfordringen om å grave i eget liv, som en del av en ny og utforskende måte å formidle via dataspill på! 😃

NB! Spillingen er single player men med 7 andre personer rundt samme gaming-rigg. Påmelding er bindende av hensyn til begrensede plasser.

Aktivitetsbeskrivelse:

Vi møtes i «gaming-bussen» på Gjøvik Bibliotek hvor det står 8 gaming PC’er. Her er det også et rundt bord hvor du som deltaker vil møte de andre, og vi tar en kjapp introduksjon med kaffekoppen i hånda og forklarer hva dere har i vente. Deretter vil dere få utdelt et refleksjonsark med mulighet for å notere underveis i gaming-økta. Vi spiller aktivt i ca 50 minutter og bruker resterende tid til refleksjoner rundt spillmediets evne til å formidle de temaer som Mosaic tar opp.

Du kan velge å melde deg på én av to økter:

Økt 1: Kl. 10:00-11:15

Økt 2: Kl. 11:30-12:45

Forhåndspåmeldingen er lukket, men det er plasser igjen. Ta kontakt når du kommer om du ønsker å delta!

Hvis du ønsker å lese mer om Mosaic og storyline så ser du anmeldelsen av spillet her: https://www.gamer.no/.../setter-fokus-pa-den.../478344

https://www.gamer.no/artikler/setter-fokus-pa-den-meningslose-storbyhverdagen/478344

JUNG består av Lars Myhren Pharo og Kristian Myhren Pharo, et tvillingpar fra Innlandet med flere års bakgrunn fra skoleverket, gamingmiljøet, helse og omsorg. Erfaringen fra disse feltene er med på å forme innholdet JUNG leverer til aktører som jobber tett på barn og unge. JUNG er sosiale entreprenører som ønsker å bekjempe sosialt utenforskap ved å være en aktør som bidrar til forståelse og tettere bånd mellom foreldregenerasjonen og samfunnets unge.

Arrangør

Gjøvik bibliotek og litteraturhus
Adresse
Kauffeldts plass 1
Postnummer og sted
2815 Gjøvik

Kontakt

Simen Haugen