Ung i Gjøvik

Arrangementer

Foredrag: Foreldreskap i den digitale tidsalderen - et innblikk i gamingens materie.

JUNG gir deg som forelder et innblikk i hvordan dannelsesprosessen foregår i gamingmediet, og gir deg en bedre forståelse for hvorfor mesteparten av dagens barn og unge bruker mye av fritiden sin til å game.

Kristian og Lars Pharo (Portretter) - Klikk for stort bilde

 

Dato
19. november 2022
Tid
13:00 - 14:00
Sted
Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Fellesskap, mestring og forståelse er ofte ord som går igjen blant gamere. Mellom gamene og deres foreldre er ofte realiteten en annen. «Han sønnen min gamer hele tia!». Du har hørt det før, andre foreldre som fortvilet deler sin gaming-opplevelse i heimen. Sannsynligheten er stor at du har en sønn som gamer, siden 96% av gutter mellom 9-18 år spiller (og 76% jenter). En rapport fra Medietilsynet avslører at kun 18 prosent av disse barna som gamer, syns foreldrene deres viser interesse for gamingen, og at det ofte er krangling om tidsbruk.

Ipsos’ (2020) undersøkelse for Blå Kors viste at halvparten av gamer-foreldre sier de selv ikke er interessert i gaming, men at de likevel har bekymringer for barnas spilling. Manglende involvering fra foreldres side har vist seg å få uheldige konsekvenser, som f.eks digital mobbing som  ofte svært vanskelig å få bukt med, siden den ofte skjer skjult. Mangel på veiledning og trygge areaner gjør det vanskelig for barn å navigere i denne jungelen av digitale apper og spill med sosiale fellesskap rundt. Med andre ord, så kan du som forelder være en super ressurs for gamerbarnet ditt, og være en trygg støttespiller i mer enn bare gaming.

På foredraget til JUNG vil du få innblikk i hvorfor gamere elsker spill, hvordan en gaminghjerne kan se ut, lære hvordan du kan involvere deg i gaming-interessen og på den måten lage nye broer for relasjonsbygging i den digitale tidsalderen. 

Velkommen, forelder!

JUNG består av Lars Myhren Pharo og Kristian Myhren Pharo, et tvillingpar fra Innlandet med flere års bakgrunn fra skoleverket, gamingmiljøet, helse og omsorg. Erfaringen fra disse feltene er med på å forme innholdet JUNG leverer til aktører som jobber tett på barn og unge. JUNG er sosiale entreprenører som ønsker å bekjempe sosialt utenforskap ved å være en aktør som bidrar til forståelse og tettere bånd mellom foreldregenerasjonen og samfunnets unge.

 

Arrangør

Gjøvik bibliotek og litteraturhus
Adresse
Kauffeldts plass 1
Postnummer og sted
2815 Gjøvik

Kontakt

Simen Haugen