15. mars: FHI setter AstraZenica-vaksinen på vent

Folkehelseinstituttet (FHI) besluttet 11. mars kl 14:00 å utsette videre vaksinering mot covid-19 med AstraZeneca-vaksinen.

Dette skyldes meldinger fra Danmark om et tilfelle av alvorlig blodpropp i etterkant av vaksinering. Helsemyndighetene i Europa ønsker nå å undersøke om dette kan ha sammenheng med vaksinen. En slik sammenheng er ikke vist i de strenge utprøvingsfasene av vaksinen.

Siden tillit til vaksinen er så viktig, så FHI seg nødt til denne midlertidige stans i vaksinering fram til en eventuell sammenheng er kartlagt.

- Til alle dere som til nå har blitt vaksinert med AstraZeneca: Det er ingen grunn til bekymring. Vær forberedt på bivirkninger som feber, kroppsverk og hodepine, samt smerter på stikksted, i dagene etter vaksinen. Ta kontakt med lege dersom du får alvorlige symptomer eller bivirkninger utover det som er forventet, sier kommuneoverlegen i Gjøvik, Siri Fuglem Berg.

Har du tatt AstraZenica- vaksinen de siste dagene, og har spørsmål, kan du ta kontakt med koronatelefonen 61 15 89 11.