17. mai i Gjøvik - Program

Det blir dessverre ingen tradisjonelle 17. mai-tog i Gjøvik i år. Det blir heller ingen offentlige arrangementer i tettstedene våre. Vi skal likevel feire nasjonaldagen på en flott og verdig måte.

17. mai er ikke avlyst! Nasjonaldagen blir markert så verdig og bredt som mulig ut i fra de smittevernreglene som gjelder

Alt som innebærer samling av et stort antall personer, kan ikke gjennomføres i år. På vegne av årets 17. mai-komite må vi dessverre meddele at årets barnetog er avlyst.

De fleste programposter blir tilgjengelig digitalt på OA-tv sin sending.

Gjøvik

17.mai Gjøvik
Klokkeslett Program Mer informasjon
07:00 Salutt fra Hovdetoppen
07:00 Gjøvik Bykorps går fra Haugtun om Tongjordet – Strandgata til Minneparken
07:45 Bekransing i Minneparken. Taler: Børge Moen. Gjøvik Bykorps og Fredheim blandede kor.
08:30 Fredheim Skolekorps spiller og marsjerer fra Fredheim skole og stopper ved sykehuset. Spiller rundt sykehuset, både ved hovedinngang og utenfor balkonger i E-fløya.
09:00 Fredheim Blandede kor synger utenfor Haugtun Omsorgssenter
10:00 Bil-kortesje gjennom byen med politi, ordfører, Hakkebakkeskogen og veteranbiler. Kjører en hovedfartsåre i sørbyen og en i nordbyen. Se rute for bil-kortesje
11:00 - 12:00 Fra Hovdetoppen – Streames via OA`s sending

• Fredheim skolekorps og Vardal Skolekorps spiller.

• 17. maikomiteen ønsker velkommen ved leder Eva-Lill Nilsen

• Hakkebakkeskogen ønsker barna gratulerer med dagen

• Ordfører Torvild Sveen taler

• Gjøviksangen Elisabeth Nesje Sandnes og Dina Snuggerud Solhaug

• Russepresidenten taler

• 12:00 Skansen og Grande musikkorps og Grande Drilltropp spiller på Sørbyen omsorgssenter og marsjerer til Vindingstad Skole
    12:00 Vardal Veterankorps spiller på Åslundmarka omsorgssenter
    13:00 Hele Norge synger Nasjonalsangen
    13:15 Russebiler i kortesje
    13:30 Gjøvik Bykorps spiller utenfor Haugtun
    14:00 Fredheim Skolekorps spiller ved Nordbyen omsorgssenter. Deretter marsjerer korpset i området.

Følg gjerne Facebook arrangementet 17.mai i Gjøvik

Hunndalen

17.mai program Hunndalen
    Klokkelsett Program
    09:00 Vardal skolekorps marsjerer fra Blomhaug til Bautaen på Lindbakken
    09:30 Bekransning av bautaen på Lindbakken med Vardal Skolekorps

Grande/Skansen

17.mai program Grande/skansen
    08:00 Skansen og Grande musikkorps spiller på Egstadtoppen
    08:30 Skansen og Grande musikkorps marsjerer Breiskallmarka til Egstadtjernet
    09:15 Marsjering i gatene med Skansen og Grande musikkorps og Grande Drilltropp fra Coop Bybrua til Østvoldfeltet.
    10:00 Tale samt kransenedleggelse ved bautaen ved Vardal kirke med Grande/Skansen

Biri

17.mai Biri
    07:00 Flaggheising Herredshuset
    09:15 Kransnedleggelse ved minnesmerke
    11:00 Tale for dagen v/ordfører Torvild Sveen (digital)
    13:00 Hele Norge synger: «Allsang» av Ja vi elsker.
    Vi oppfordrer alle til å gå ut i hagen eller på balkongen å synge nasjonalsangen.

Følg gjerne Facebook arrangementet 17.mai på Biri   På 17.mai vil talen til ordfører Torvild Sveen bli lagt ut digitalt på arrangementet. Det vil også bli lagt ut bilder fra dager, konkurranser og ulike aktiviteter.

Sentrum i Biri vil bli pyntet.

Snertingdal

17.mai Snertingdal
    Klokkeslett Program
    08:00 Snertingdal musikkforening spiller ved Kokslien maskinservice.
    08:45 Snertingdal musikkforening spiller ved Øistad
    09:30 Bekransning ved Seegård kirke
    10:30 Snertingdal musikkforening spiller ved Redalen skole
    12:00 Avmarsj fra Coop. Marsjrute: Coop - Stuvekeren - Snertingdal omsorgssenter
    13:00 Snertingdal omsorgssenter. Ja, vi elsker skal spiller og synges i hele landet
    14:00 Snertingdal musikkforening spiller ved Lia Daglivare
    14:45 Snertingdal musikkforening spiller ved bussgarasjene

Retningslinjer for smittevern

1. Selv om det er 17.mai, gjelder smittevernreglene også denne dagen. Vi kan ikke ta en fridag fra å følge tiltakene og rådene fra myndighetene. Aksepter tiltakene og rådene, og gjør det beste ut av situasjonen.
    2. Vask hender grundig og lenge med såpe, og ofte. Ha antibac i lomma når du er på farten. Host i papir som du kaster etterpå, eller i albuen hvis du ikke har papir tilgjengelig.
    3. Husk å holde avstand! Husk å holde 1 koronameter avstand til andre personer. I is køa, på gata og  på tur.  1 meter avstanden gjelder også hvis du møter personer du kjenner ute på 17.mai. Slå gjerne av en prat, men husk å holde avstand.
    4. Ikke oppsøk steder med mange mennesker! Vær kreativ, og marker gjerne 17.mai i egen hage.
    5. Du kan be inn på 17.mai frokost, men husk at 1 meter avstandsregelen også gjelder hjemme! Det skal være en meter mellom alle personer som ikke bor sammen. En meter mellom bestemor og tante, og en meter mellom tante og bestefar.
    6.  Føler du deg litt snufs? Hvis du er syk, bli hjemme.