21. mai: Alle som besøkte Fahlstrøm 17. mai må gå i karantene og testes

Det er flere ansatte og gjester som var på restauranten Fahlstrøm i Gjøvik 17. mai som har fått påvist covid-19. Det innebærer at alle som var i restauranten må gå i karantene og teste seg.

Dette opplyser kommuneoverlegen i Gjøvik, Siri Fuglem Berg. Så langt er det påvist smitte hos ni personer som var i restauranten på nasjonaldagen. Det er smittede i flere grupperinger blant gjestene og også blant ansatte.

Test deg i dag

Kommuneoverlegen sier at det er viktig at alle som besøkte Fahlstrøm denne dagen må gå i karantene. Hun ber om at alle som var i lokalet må teste seg i dag, 21. mai. Andre husstandsmedlemmer må være i ventekarantene til de som var på Fahlstrøm får prøvesvar som viser at de ikke har korona. De trenger ikke å teste seg med mindre de har symptomer.

Gjestene som er testet kan ikke gå ut av karantene før de har tatt test nummer to. Den  kan tidligst tas 25. mai. Er også denne testen negativ, er de ute igjen fra karantenen.

Åpner ekstradag på teststasjonen

Teststasjonen er flyttet til Campus Arena Kallerud. Siden det var svært mange gjester innom Fahlstrøm 17. mai vil teststasjonen ha åpent både lørdag og søndag denne helga i tida 10.00-14.00 begge dager.

- Vi forsøker så langt det er mulig å ta kontakt med de som har registrert seg da de var på restauranten, men det er svært mange personer, så det vil ta tid, sier kommuneoverlegen. Hun opplyser at spørsmål også kan stilles til koronatelefonen, til innbyggere i Gjøvik kommune, 61 15 89 11. Der må også de som var gjester, men ikke registrerte seg ved besøket hos Fahlstrøm, ringe slik at de blir registrert i systemet til kommunen. Slik at de kan følge opp videre.

Koronatelefonen er betjent lørdag

Koronatelefonen er betjent lørdag 22. mai fra klokken 10:00 – 14:00. Mistenker du smitte eller trenger veiledning ta kontakt med oss.
Telefonnummeret til koronatelefonen er 61 15 89 11.

Siden smittesporingsarbeidet er svært omfattende og krevende, ber kommuneoverlegen om at gjester/ansatte som er bosatt i andre kommuner tar kontakt med sin egen koronatelefon/smittesporing.

Oppfordrer til registrering

Siden ikke alle gjestene var registrert i restaurantens system, er det vanskelig å få full oversikt over hvem som var til stede.

- Denne situasjonen viser igjen hvor viktig det er med registrering av gjester – enten det er spisesteder eller treningssenter. Dette er noe hver enkelt gjest sjøl må ta ansvar for, kommenterer Siri Fuglem Berg.