23. mai: Ti russ smittet - vdg skole på rødt nivå

Den videregående skolen i Gjøvik blir satt på rødt nivå kommende uke.

I tre timer fra klokka 20.00 ble nesten 200 russ testet med hurtigtest. Både russen og seks ansatte i Gjøvik stilte på kort varsel.

Smitte fra Fahlstrøm

Noe av bakgrunnen var smitten som kom på restauranten Fahlstrøm etter 17. mai. Nærmere 30 personer har fått påvist smitte derfra, flere fra Østre Toten og Oslo.

To russ fikk påvist korona etter testingen med hurtigtester lørdag. Søndagen viste det seg at ytterligere åtte russ er smittet. Disse hadde negativ hurtigtest, men altså positiv PCR-test. De ti russene er fra samme russebuss.

I tillegg er det påvist smitte hos russ både i Søndre Land, Østre Toten og Vestre Toten som følge av utbruddet i Gjøvik.

Rødt nivå ei uke

Kommuneoverlegen har i samråd med Folkhelseinstituttet bestemt at Gjøvik videregående skole settes på rødt nivå i kommend uke.

- Dette er for å være føre var, understreker kommuneoverlege, Siri Fuglem Berg.

Elevene har ulike fag på tvers av trinn. Det er også på det rene at elever fra andre trinn har hatt kontakt med den russebilen der smitten er.

Rektor har ansvaret for å informere elevene.

- Vær ekstra forsiktige!

- Smittesituasjonen ved Fahlstrøm viser hvor fort smitten spres. Jeg oppfordrer derfor russen, og andre, til å være ekstra varsomme framover, sier Fuglem Berg.

Det er også viktig å være klar over at du kan ha korona uten at du har symptomer.