25. mai: Foreslår at Gjøvik venter med mer åpning

Kriseledelsen i Gjøvik foreslår at kommunen venter med å åpne mer. Saken behandles i kommunestyret torsdag 27. mai.

Trinn to i regjeringens gjenåpningsplan iverksettes torsdag. Det innebærer blant annet at kravet om matservering fjernes for utesteder som serverer alkohol. De får også ha åpent til midnatt.

Slik blir det imidlertid ikke i Gjøvik dersom politikerne følger kriseledelsens råd.

Kriseledelsen anbefaler en lokal forskrift som innebærer at Gjøvik ikke åpner igjen før 3. juni.

Som i dag

– Vi ønsker å fortsette dagens tiltaksnivå i ei uke til. Det vil gi oss tid til å få flere svar på alle testene som er gjennomført, som følge av smitteutbruddene den siste tida, sier varaordfører Anne Bjertnæs.

Det innebærer i så fall at Gjøvik fortsetter med de tiltakene som har vært de siste ukene. Dermed vil serveringsstedene måtte stenge klokka 22 og du kan kun få servert alkohol sammen med mat.

Smittefaglig begrunnelse

Det ligger en smittevernfaglig vurdering bak kriseledelsens anbefaling.

- Vi har hatt to store utbrudd med russ og på Fahlstrøm. Fortsatt venter vi på rundt 600 prøvesvar som ble tatt i går og i dag. Situasjonen er ikke helt avklart og forskriften vil kjøpe oss mer tid til å få bedre oversikt, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg.

Dialogmøte med serveringsbransjen

Kommunen vil også invitere serveringsbransjen i byen til et dialogmøte slik at bransjen får med seg noen råd og at det blir enda klarere om hvilke regler som gjelder. Møtet blir trolig fredag.

TIl info: bildet av kriseledelsen er fra arkivet før anbefalingene om å holde en meters avstand trådde i kraft.