27. mai: Gjøvik holder igjen litt på åpningen av samfunnet

Kommunestyret vedtok enstemmig torsdag ettermiddag en egen lokal koronaforskrift i Gjøvik.

Trinn to i regjeringens gjenåpningsplan iverksettes torsdag 27. mai. Det innebærer blant annet at kravet om matservering fjernes for utesteder som serverer alkohol. De får også ha åpent til midnatt.

Slik blir det imidlertid ikke i Gjøvik.

Kommunestyret vedtok torsdag kveld enstemmig en lokal forskrift som innebærer at Gjøvik ikke åpner igjen før 3. juni. Rådmannen har fått fullmakt til å forlenge forskriften hvis nødvendig.

Som i dag

Dette innebærer at Gjøvik fortsetter med de tiltakene som har vært de siste ukene. Dermed vil blant annet serveringsstedene måtte stenge klokka 22 og du kan kun få servert alkohol sammen med mat.

Gjøvik vil også være strengere på de andre områdene, som arrangement og gjester i hjemmet.

Her kan du lese hele forskriften.

Smittefaglig begrunnelse

Det ligger en smittevernfaglig vurdering bak kriseledelsens anbefaling.

- Vi har hatt to store utbrudd med russ og på Fahlstrøm. Fortsatt venter vi på rundt 600 prøvesvar som ble tatt i går og i dag. Situasjonen er ikke helt avklart og forskriften vil kjøpe oss mer tid til å få bedre oversikt, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg.

Dialogmøte med serveringsbransjen

Kommunen har også invitere serveringsbransjen i byen til et dialogmøte slik at bransjen får med seg noen råd og at det blir enda klarere om hvilke regler som gjelder. Møtet blir digitalt fredag 28. mai klokka 12.00.