31.juli: En liten påminnelse - Smitten tar ikke ferie

På Gjøvik har vi nå ingen bekreftet smittetilfeller. Selv om vi ikke har noen smittetilfeller er det ennå viktig at vi alle sammen fortsetter å følge smittevernreglene og tiltakene.

Her kommer en liten påminnelse til oss alle:

1.
Vask hender grundig og lenge med såpe, og ofte hvis huden din tåler det. Ha antibac i lomma når du er på farten. Host i papir som du kaster etterpå, eller i albuen hvis du ikke har papir tilgjengelig.

2.
Husk å holde avstand!
Husk å holde en koronameter avstand til andre personer. I is køa, på gata, på tur, på badeplassen, på butikken, på dansegulvet, på puben og på kafeen.

3.
Hold deg hjemme hvis du er syk.

4.
Har du mistanke om smitte? Hvis du har luftveissymptomer ta kontakt med vår informasjonstelefon om korona eller din fastlege. Informasjonstelefonen om korona er åpent mandag til fredag i hele sommer fra 08:30 – 15:00.
Telefonnummeret er 61 15 89 11.

5.
Har du koronaspørsmål, ta deg tid til å lese på gjovik.kommune.no/korona, www.fhi.no, som er folkehelseinstituttet nettsider og www.helsenorge.no.

6.
Trenger du legehjelp, må du ringe fastlegen på dagtid og legevakt på kveld, helg og høytider. Ikke møt opp på legekontoret eller legevakten uten avtale! Ring alltid først! For øyeblikkelig hjelp ring 113.