Gjøvik kommune

Aktuelt

9. september: Starter vaksinering av de yngste i uke 37

De første i aldersgruppa 12-15 år får koronavaksine fredag 17. september. Konfirmanter kan få tilbud enda tidligere.

Opprinnelig var det tenkt at de yngste skulle vaksineres i uke 39 og 40, men nå framskyndes dette noe. De første skolene vil starte opp med vaksinering allerede neste fredag.

- Vi har fått noen telefoner fra bekymrede foreldre som har konfirmasjon den påfølgende helga. De frykter at konfirmanten skal bli syk som følge av vaksina. Derfor gir vi dem tilbud om vaksine tidlig i neste uke, opplyser vaksinasjonsleder, Anita Wisth.

Hun opplyser at de som dette er aktuelt for kan ringe koronatelefonen, 611 58 911, og få time. De blir da ikke vaksinert på skolen sin, men må komme ned til Gjøvikhallen der den øvrige vaksinasjonen foregår.

Få blir syke etter første dose

Alle de mellom 12 og 15 år får Pfizer-vaksina. Wisth opplyser at veldig få blir syke etter første dose med pfizer - noe som også gjelder de unge. 

- Men for at foreldre og konfirmanter skal slippe unødvendig bekymring, gir vi tilbudet om vaksinering litt tidligere for konfirmantene, sier vaksinasjonslederen.

Vaksinering for de fleste i uke 39

Målet er at resten av gruppa 12-15 år blir vaksinert i uke 39. Denne vaksineringen foregår da på skolene, og det er skolene som har den praktiske gjennomføringen med informasjon og signering av samtykkeskjema fra foreldrene.

- Jeg tror vi skal bli ferdig med alle i uke 39, men det kan hende noen må vente til uka etter. Alle får beskjed fra sine respektive skoler, opplyser Wisth.