Kurs for foreldre

Gjøvik kommune arrangerer kurs som kan hjelpe deg til å forstå barnet ditt bedre. Kurset er gratis og er for alle.

Ingen er viktigere for deg enn ungene dine. Alle foreldre drømmer om å gi sine et best mulig utgangspunkt for livet når de en gang skal greie seg sjøl. Vegen dit kan være lang. Det kan være krevende å være forelder, og til tider også ensomt. De fleste møter tidvis seg sjøl i døra og sier ting som ikke passer med den drømmen de hadde om hvordan foreldre bør være.

Er åpent for alle

Gjøvik kommune har flere foreldrekurs der helsestasjonen og tverrfaglig familieteam er kursholdere. Noen av kursene rettes mot foreldre i enkeltbarnehager, men 9. november starter kurs der hvem som helst kan melde seg på.

- Det er viktig å få fram at kursene kan gi gode råd til alle som er foreldre. Det er ikke alltid enkelt å være foreldre, og vi håper å kunne gi noen verktøy som kan gjøre oppgaven litt enklere, sier leder for helsestasjonen, Karoline Duenger.

Dette lærer du

Kurset går over seks dager og holdes i rådhuset.

På kurset lærer du blant annet:

• Hvordan bygge barnets selvfølelse?
  • Hva gjør jeg når barnet mitt oppfører seg utfordrende?
  • Hva gjør jeg når jeg blir sint, sliten og frustrert?
  • Få felles forståelse som foreldre for hva barnet deres trenger.
  • Når det kjennes vanskelig å være foreldre. Balansen mellom det å være en tydelig og samtidig god forelder.

Gruppekurs

Kurset foregår i gruppe. På hver samling ser deltakerne på videoopptak av andre foreldre og barn. Dette gjør det det mer konkret og lett og omsette til eget liv.

I gruppen bestemmer du sjøl hvor mye du vil dele fra egne erfaringer. Kurset passer for alle, foreldre og par, for skilte par som ønsker å samarbeide om barnet sitt og for de som er alene-forelder.

Vi oppfordrer begge foreldrene til å delta da det vil gjøre at deltakerne får mer ut av kurset. Det er ikke mulig å ha med ungene.

Spørsmål og påmelding

Har du spørsmål om kurset, eller ønsker å melde deg på, ta kontakt med helsestasjonen på telefon 61 18 95 21. Du kan kan også sende epost til: anne-lise.orbekk@gjovik.kommune.no - merk posten med COS og oppgi navn, adresse og telefonnummer.