Kurs i trygghetssirkelen / COS-P

Trygghetssirkel er et kurs for foreldre til barn 0-6 år. Kurset hjelper deg til å bli bedre til å forstå barnet ditt, på godt og vondt. Det gir deg nyttige verktøy å ha med inn i både de gode og de vanskelige situasjonene sammen med barnet ditt.

Hva er det viktigste du som forelder gjør i løpet av en barndom?

Ingen er viktigere for deg enn dine barn. Alle foreldre drømmer om å gi sine et best mulig utgangspunkt for livet når de en gang skal klare seg selv. Men veien dit kan være lang. Det kan være krevende å være forelder, og til tider også ensomt. De fleste møter tidvis seg selv i døren, og sier eller gjør ting som ikke passer med den drømmen en hadde om hvordan foreldre bør være.

På̊ kurset lærer du blant annet:

• Hvordan bygge barnets selvfølelse?
  • Hva gjør jeg når barnet mitt oppfører seg utfordrende?
  • Hva gjør jeg når jeg blir sint, sliten og frustrert?
  • Få felles forståelse som foreldre for hva barnet deres trenger
  • Når det kjennes vanskelig å være forelder. Balansen mellom det å være en tydelig og samtidig god forelder.

Kurset gir foreldre felles forståelse for hva barnet deres trenger, og hvordan møte vanskelige situasjoner.
Kurset foregår i gruppe. På hver samling ser vi video opptak av andre foreldre og barn. Dette gjør det mer konkret, og lett å omsette til eget liv.

I gruppen bestemmer du selv hvor mye du vil dele fra egne erfaringer. Kurset passer for alle - foreldre og par, for skilte par som ønsker å samarbeide om barnet sitt og for de som er alene-forelder. Vi oppfordrer begge foreldrene til å delta, da får dere mer ut av kurset.

Kursledere er helsesykepleier Gunn Elisabeth Bergengen og familieveileder Anne Lise Ørbekk.

Kurset er gratis.

Tid og sted

Kurset går over 6 onsdager fra klokka 08.30 – 10.00 og holdes i rådhusets lokaler.

Oppstart er onsdag 19. april 2023. Påfølgende kursdager er: 26. april, 3. mai, 10. mai, 24. mai og 31. mai.

De ulike kapitlene bygger på hverandre, slik at det er viktig at deltakerne forplikter seg til å møte på alle kursdagene. Også er det dessverre ikke mulig å ta med barna.

Påmelding

Har du spørsmål om kurset, eller ønsker å melde deg på ta kontakt med din helsesykepleier. Du kan også ta kontakt med Lise Ørbekk på 95 24 09 73, eller sende mail til anne-lise.orbekk@gjovik.kommune.no.

Merk e-posten «COS» og oppgi navn, adresse og telefonnummer.