Luktproblemer ved Rambekk renseanlegg

Oppdatert informasjon 9.september: Vi har nå utført nødvendig vedlikehold av biofilteret som renser ventilasjonslufta fra slambehandlingsanlegget på Rambekk. Biofilteret skal nå fungere normalt.

Gjøvik kommune utfører nødvendig vedlikehold på anlegget for luktrensing ved Rambekk renseanlegg de nærmeste dagene.

Anlegget som vi kaller «biofilteret» og som i hovedsak fjerner luktstoffer i ventilasjonslufta fra slamtørka på Rambekk renseanlegg, har fungert greit i sommer, etter innkjøringen i vår. Nå har det likevel oppstått et mindre problem med mye støv i biofilteret. Vi må derfor slippe deler av ventilasjonslufta utenom filteret fra og med i dag 1. september. Vi forstår hva som har skjedd, og vi vet hva som må gjøres. Det vil likevel ta noen dager før filteret fungerer normalt igjen. Noe luktulemper må derfor påregnes. Vi beklager dette.

Gjøvik kommune v/VAR-seksjonen.