Nye tribuner og kunstis på Gjøvik stadion

Etter påske starter Syljuåsen arbeidet med å rive de gamle tribunene og om noen måneder kan gjøvikenserne glede seg over kunstis.

Carrier Refrigeration Norway AS har fått entreprisen med kjølemaskin og de tekniske installasjonene for at det skal bli mulig å legge kunstis på den nedre banen.

Flere idretter vil ha glede av kunstisbane på Gjøvik stadion – hurtigløp, bandy, kunstløp og hockey. Men banen er også tenkt å ha en hovedfunksjon som et åpent anlegg for folk flest.

Oppblomstring av skøyteinteressen

De kunstisanleggene som er realisert i Norge, har ført til en kraftig oppblomstring av aktivitet og interesse for skøyter i nærområdene.

- Hvordan bruken av banen skal organiseres, blir nok gjenstand for en politisk avklaring. Selv om hurtigløpsbanen bare blir 285 meter, rom for utleie av utstyr/sliping av skøyter ikke er på plass og sikringsputer og ismaskin ikke er finansiert, må en bare glede seg over at anlegget blir realisert, sier virksomhetsleder i Gjøvik kommune Halvor Bjåland.

Håper på prøvekjøring seint i høst

Uten moms og tekniske installasjoner er selve tribunen i forprosjektet kostnadsberegnet til 10 millioner.

Om det går som planlagt, vil hele prosjektet være ferdig i høst slik at en trolig vil komme i gang med prøvekjøring av kunstisanlegget i oktober/november. Men først må vi ta knekken på koronaviruset.

Fremdrift

• Byggestart april 2020