Oppfriskningsdose til alle over 65 år

Alle over 65 år vil nå få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine, det vil si en tredje dose. Det har regjeringen besluttet.

– Det er tegn til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom faller i den eldre delen av befolkningen. Målet med en oppfriskningsdose til eldre er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk av covid-19, og å gi gi høyere grad av beskyttelse mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Hvordan melder jeg meg opp til time?

Vi sender alle innbyggere over 65 år en SMS med informasjon når de kan melde seg opp til vaksinetime.

Innbyggere som ikke har mobiltelefonnummer, vil få brev med informasjon.

Hvem får tilbud først?

FHI anbefaler at rekkefølgen for vaksinering med oppfriskningsdose følger den samme aldersprioriteringen som ved grunnvaksinasjonen. Det vil si at sykehjemsbeboere og alle over 85 år får tilbud først, deretter aldergruppene 75-84 år og så 65-74 år.

Tidligst 6 måneder etter andre dose

Den tredje dosen kan tas tidligst 6 måneder etter andre dose. Det er ikke nødvendig å henvende seg tidligere. Om du er usikker på når du tok andre dose, har vi kontroll på det.

Hvilken vaksine vil jeg få?

Vi vaksinerer nå kun med BioNTech og Pfizer (Comirnaty)

Skal du også ta influensavaksinen?

Oppfriskningsvaksinasjon mot covid-19 må ikke gå på bekostning av influensavaksinasjon. Det er viktig å ta influensavaksine fordi vi forventer kraftigere utbrudd av influensa denne sesongen.

Det anbefales å gi koronavaksine og influensavaksine med minimum én ukes mellomrom.

Hvor kan jeg vaksinere meg?

På Gjøvik foregår vaksineringen i Gjøvikhallen på Gjøvik gård eller på helsestasjonen på Gjøvik rådhus. Du vil få beskjed i timeinnkallingen hvor du skal møte opp.

• Gjøvikhallen på Gjøvik gård: Niels Ødegaards gate 7, 2815 Gjøvik.
  • Helsestasjonen på Gjøvik rådhus: Kauffeldts plass 1, 2815 Gjøvik, andre etasje. Opp trappen ved hovedinngangen.

Vaksinedager på Biri og Snertingdal

Vi vil tilby en vaksinedag på Biri og Snertingdalen for innbyggere over 65 år.

• Tirsdag 23. november - Biri flerbrukshall. Adresse: Klomsteinrovegen 55, 2836 Biri
  • Fredag 26. november - Snertingdal skole - gymsalen. Adresse: Nøssvegen 4, 2838 Snertingdal

Personer med alvorlig nedsatt immunforsvar

Personer med alvorlig nedsatt immunforsvar anbefales en ekstra vaksinedose (dose 3).

Her finner du mer informasjon om vaksinering med tredje dose for personer med alvorlig nedsatt immunforsvar.

Hvis du er i risikogruppen ta kontakt med oss på koronatelefonen for å få time til tredje dose. Du kan ikke benytte det elektroniske skjema for bestilling.