Råd ved servering av buffetmat

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet.

Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene.

• Syke personer må holde seg borte fra buffeten
  • Alle må holde god avstand til hverandre
  • Gjester og ansatte må praktisere god håndhygiene

Virksomhetene bør redusere antall felles kontaktpunkter på buffeten og sørge for hyppig rengjøring av disse. De må ha rutiner på plass for å sørge for at smitteverntiltakene etterleves.

Serveringssteder med skjenkebevilling kan også servere mat, mineralvann eller annen drikke som buffet. Skjenking av alkohol må skje ved betjeningens bordservering.

Kommunen fører tilsyn med at serveringssteder driver virksomheten på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Her finner du de andre rådene til serveringsbransjen