Smittesporerne rekker ikke å ringe alle smittede

Smittesporingsteamet i kommunen har for tiden ikke kapasitet til å ringe alle smittede. Derfor vil en del av de som blir smittet framover kun få en SMS med informasjon.

Får du positiv sjøltest, må du bestille PRC-test. Det kan du gjøre her.

Tidligere ble alle som får positiv test, kontaktet på telefon av smittesporingsteamet. På grunn av stort smittepress, har de ikke denne muligheten lenger.

Dersom du tester positivt, må du følge det gjeldende lovverket og anbefalinger som finnes. Sammen forebygger vi overbelastning av helsetjenesten og bidrar til raskest mulig normalisering av hverdagen for alle.

Her finner du mer informasjon om hvordan du skal forholde deg hvis du er smittet eller nærkontakt.

Per februar 2022 prioriterer smittesporingsteamet å kontakte:

1. Personer over 65 år
  2. Andre utvalgte grupper vi mener har behov for veiledning på telefon

Ta kontakt dine nærkontakter selv

Vi oppfordrer alle som er smittet til å ta kontakt med sine nærkontakter og å registrere dem. Dette kan gjøres via kommunens hjemmeside der du registrerer positiv selvtest. Det er også flott om hver enkelt kontakter sin arbeidsplass og at foreldre tar kontakt med skole og/eller barnehage ved smitte i hjemmet.

Her kan du registrere positiv selvtest og nærkontakter.