Stor pågang hos smittesporerne

Er du smittet av korona, må du regne med litt lenger ventetid enn normalt før koronateamet tar kontakt.

I forrige uke fikk over 200 innbyggere i Gjøvik påvist korona. Mandag denne uka var det 34 nye smittede og tirsdag 91. Mange har mange nærkontakter. Det innebærer at smittesporerne i kommunen har stor pågang. Noe som igjen innebærer at de som blir smittet nå må regne med at det tar litt lenger tid før de blir kontaktet etter påvist smitte. Likevel opplyser kommuneoverlege Siri Fuglem Berg at de så langt greier å ta kontakt før det går et døgn.

- Det er fint om de som blir smittet har litt tålmodighet med oss. Vi rekker rett og slett ikke å ringe så raskt som vi har gjort tidligere, men alle vil bli kontaktet, presiserer Berg.

Det er veldig viktig at de som får påvist smitte isolerer seg.

Her kan du lese deg opp på hvordan du som smittet skal forholde deg.

Kontakt dine nærkontakter

- Det er også viktig at de som blir smittet så fort som mulig kontakter sine nærkontakter.

Her kan du lese deg opp på hvordan du som nærkontakt skal forholde deg.