Gjøvik kommune

Aktuelt

To barnehager rammet av korona

Flere ansatte i Vindingstad og i Gjøvik barnehage er smittet av korona. 

Oppdatert informasjon: Barnehagedriften var i full gang igjen fra mandag 1. mars da smitteutbruddet var over

Onsdag 17. februar ble det kjent at en ansatt i Vindingstad barnehage var smittet av korona. Det ble da satt i gang tiltak overfor rundt 20 barn og ansatte.

I dag, torsdag 18. februar, har ytterligere tre ansatte i Vindingstad barnehage fått påvist smitte. Dette har gjort at barnehagen nå er stengt. Barnehagen har plass til 49 unger.

Ikke alle ungene er i karantene

En hel avdeling med barn og ansatte er satt i karantene. Ingen av barna ved de andre avdelingene er satt i karantene da de ikke har vært nærkontakt til noen av de som er smittet.

– Vi har diskutert tiltak i barnehagen med Folkehelseinstituttet og blitt enige om at barna på de avdelinger som ikke er nærkontakter til en smittet, ikke behøver å være i karantene. Vi ønsker at de tester seg dersom de får noen symptomer, som for eksempel vond hals, hoste, feber, slapp, dårlig allmenntilstand, tap av smak eller lukt, sier Fuglem Berg

Gjøvik barnehage

I tillegg til de fire ansatte i Vindingstad er det også påvist smitte hos en ansatt i Gjøvik barnehage. Der er også barna i en av avdeleingene satt i karantene.

Det er også en ny smittet utenom barnehage-smitten. Denne personen er nærkontakt av en tidligere smittet.

Totalt er det nå ni smittede i Gjøvik.

Smittesporingsteamet jobber nå med smittesporing, så det er ikke full oversikt over antall i karantene som følge av de siste dagenes utbrudd.