Gjøvik kommune

Aktuelt

Tv-aksjonen 2020

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Bli en digital bøssebærer 

På grunn av smittevernhensyn, kan vi ikke ha en dør-til-dør-aksjon med en fysisk bøsse i år. Istedenfor vil samtlige bøsser være digitale.

En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nett som opprettes når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no. Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. 

Den digitale bøssa kan deles via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt. Vi oppfordrer deg å dele den med venner, familie, naboer og andre bekjente. Det er mulig å gi til den digitale bøssa med bankkort eller Vipps.

Bli digital bøssebærer 

På nettsiden blimed.no finner du mer  informasjon og svar på spørsmål om digital bøsse.

Gi bidrag til årets TV-aksjon

Ønsker du å gi et bidrag til TV-aksjonen kan du gjøre det her. Tusen takk for ditt bidrag til TV-aksjonen!

Årets TV-aksjon 2020

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030. 

Gjøvik kommune støtter årets aksjon med 30 000 kroner 

Formannskapet i Gjøvik kommune vedtok i mai at vi støtter årets aksjon med 30 000 kroner. 
Les vedtaket i Formannskapet den 27.mai.2020