Ung i Gjøvik

Meld deg på spilluka 2021

Meld deg på spilluka 2021

Velkommen til spilluka 2021! Også i år har biblioteket en uke fylt med spillrelaterte aktiviteter, og det er tre bibliotek som samarbeider: Gjøvik bibliotek og litteraturhus, Fyrverkeriet bibliotek og Østre Toten folkebibliotek!

Mandag 8. november

VR på Snekkerbua

Tid og sted: Klokken 15.00-18.00 Snekkerbua, Gjøvik bibliotek

Vi åpner spilluka opp med VR på Snekkerbua, her stiller vi opp med utstyr som det er lov å komme innom og prøve. Vi stiller opp med Oculus Quest 2 og muligheten til å prøve noen ulike spill. Nysgjerrig på VR-headset? Kom innom og slå av en prat og muligheten til litt spilling! 

Arrangementet passer best for 10 år og eldre.

Oss om Spillåret og intro til Spilluka

Klokken 18.30 i første etasje på Gjøvik Bibliotek

Vi inviterer til innledning av Spilluka 2021 og samtale sammen med lokale bibliotekarer i Gjøvik- og Toten-området som har fokus på spill. Simen Haugen (Gjøvik bibliotek og litteraturhus) , Leif-Kristian Tøftum (Fyrverkeriet bibliotek) og Hege Kristine Myhrebakken (Østre Toten Bibliotek) snakker litt løst og fast om året som har gått med tanke på spill, trender, erfaringer og hvor veien går videre med tanke på tilbud.

Her blir det mulighet til å komme med ønsker om arrangementer videre og også høre litt om “bak scenen”-fakta, og stille spørsmål.

Arrangementet vil foregå i første etasje på Gjøvik Bibliotek, og er gratis.

Tirsdag 9. November

PokemonTreff

Klokken 15.00-18.00 Lesesalen, Gjøvik Bibliotek

Innlandet Pokemonklubb kjører treff på Gjøvik bibliotek. Det blir satt opp alt fra bytte/spille bord av TCG, og noen spillkonsoller som alle kan prøve. Vi kommer til å kreve at alle spriter hendene når dere kommer inn på grunn av smittefare. 

Spillavhengighet m/Tonje Omdahl

Klokken 17.15-18.00 Første etasje, Gjøvik Bibliotek 

Vi får besøk av Tonje Omdahl i Ung i Gjøvik. Hun har studert spillavhengighet og skal dele hennes erfaring og lærdom i et innlegg denne tirsdagskvelden.

Arrangementet vil foregå i første etasje på Gjøvik Bibliotek, og er gratis.

Onsdag 10. November

Cosplay Catwalk!

Klokken 16.00-18.00 Første etasje, Gjøvik Bibliotek

Vi kjører Cosplay catwalk. Kom ned til Gjøvik bibliotek, kle deg ut i et kostyme du er stolt av og vil vise frem. Her får du mulighet til å komme opp på scenen, ha karakteren din introdusert og få spilt av en lydklipp av ditt valg. Det er veldig lav terskel så vi ønsker gjerne velkommen selv om du føler du har et enkelt kostyme. Det går helt fint å bare komme uten kostyme også.

Men kanskje har du noe til Spill Expo du vil vise frem, eller et Halloween kostyme du ble veldig fornøyd med? Få mulighet til å bli kjent med andre som skal ditt? Eller la deg inspirere av lokale aktører!

Send oss en melding (simen@popkult.no) om det er noe spørsmål, du ønsker tilrettelegging eller om du har et bestemt lydklipp du vil ha spilt av.

Embracelet med utvikler Machineboy

Klokken 19.00 Flerbrukssalen, Gjøvik Rådhus

Vi får besøk av spillutvikler Mattis Folkestad (Machineboy) som har utviklet spillet Embracelet. Det vil være mulighet for å teste spillet, stille spørsmål til utvikleren og møte andre spillinteresserte. Det blir en samtale som vil finne sted i Flerbrukshallen i Gjøvik Rådhus.

Arrangementet er gratis og det er bare å møte direkte i Flerbrukshallen rett innenfor inngangen til rådhuset.

Arrangementet er finansiert med midler fra Norsk filminstitutt.

Torsdag 11. November

Perleverksted

Klokken 14.00-16.00 Gjøvik Bibliotek

Passer best for mellomtrinnet og oppover. Perle spillfigurer og lag de om til nøkkelring eller magnet! 

Gamingquiz

Klokken 17.00 Biri bibliotekfilial på Biri ungdomsskole 

På Biri Bibliotek får du torsdagen i spilluka mulighet til å teste gaming-kunnskapene dine! Vi kjører en kort og grei klassisk Kahoot kl. 17 på Biri Bibliotek. Her vil det komme varierte spørsmål. Vokste opp med Mario 64 eller med Gameboy Advance i hånda? Ivrig Fortnite-spiller eller gått mest i mobilspill? Her er det litt for alle og enhver og kanskje du kan mer enn du tror!

Du vil trenge enten en mobil/nettbrett/PC med tilgang til Kahoot-appen eller kunne gå inn på kahoot.it

Ingen påmelding på forhånd og arrangementet er gratis!

Fra Film til Spill: Ravn Studio om å lage Flåklypa- og Sabeltann-spillene

Klokken 18.00 Fyrverkerisalen, Fyrverkeriet kulturhus 

Det nye Flåklypa Grand Prix slippes på PC og Switch i november, og vi får besøk av Tinka Town. Hun vil fortelle hvordan dette og det nye Kaptein Sabeltann-spillet ble laget, og om jobben til en spillutvikler. 

Arrangementet vil være spennende for alle som liker dataspill. Har du spørsmål om spillutvikling så kan du nå få svar. Gratis inngang. 

Fredag 12. November - Lørdag 13. November

LAN med InnLANere, Østre Toten

Les mer og meld deg på lanet via Facebookarrangementet.

GårdsLAN med Ung i Gjøvik, Gjøvik gård

Les mer og meld deg på via Ung i Gjøvik sin hjemmeside.

Følg med for oppdateringer! Du kan også følge oss på Facebook.