Ung i Gjøvik

Velkommen til vinterferie på biblioteket 2022!

Er du hjemme i vinterferien? Fortvil ikke, biblioteket har massevis av morsomme aktiviteter.

Hver dag, hele dagen:

Byggebonanza!

Vi setter frem massevis av lego og plusplus, slik at du kan boltre deg med kreativitet gjennom høstferien.

Mandag 28. februar og tirsdag 1. mars 2022

Lær å tegne manga!

Lesesalen i 2. etasje, begge dager klokka 10:00-14:00

Liker du å tegne? Er du interessert i manga? Illustratør og tatovør Benedicte Luane Kristensen kommer til oss for å holde kurs i hvordan DU kan lære deg å tegne manga! Benedicte har siden 2012 hatt stands på over 30 messer, inkludert mange tegnekurs.

Kurset varer over to dager, og du må kunne delta begge dagene.

Mandag 28. februar klokka. 10-14: Basic tegning, inspirasjon og skisse.
Tirsdag 1. mars klokka 10-14: Linjer og teksturering, farging og skyggelegging.

Varighet ca. 4 timer, ta med egen lunsj og drikke.

Tegnekurset er gratis, og er for barn og unge i alderen 10-16 år.

Kurset gjennomføres etter gjeldende smittevernregler. Vi legger ut få billetter nå i starten, i påvente av ytterligere beskjeder.

Meld deg på mangakurs

Tirsdag 1. mars 2022

Lesestund med Marcus

Snekkerbua i 2. etasje klokka 12:00

Marcus i barneavdelingen leser fra sine favoritter. Passer for barn fra fire til sju år.

Ingen påmelding.

Onsdag 2. mars 2022

Lag ditt eget bokmerke i Tincercad og få det 3D-printet

Lesesalen i 2. etasje, klokka 12:00-15:00

Vi setter opp og kjører 3D-modellering på onsdagen i vinterferien! Her kan du lære og prøve ut det gratis nettbaserte verktøyet Tinkercad! Vi bruker i utgangspunktet PC, men iPad vil være tilgjengelig for de som ønsker det! Ingen forkunnskaper trengs.

Passer fra 10 år. Ingen påmelding.

• Det kan ta mellom 10 minutter og en time å lage et bokmerke, etter hvor avansert du vil lage det. Du kan altså komme når du vil i tidsrommet 12-15, men vi avslutter klokka 15.
  • Du kan designe flere bokmerker, men du vil kun få ett bokmerke 3D-printet.
  • Materiale og fargevalg blir bestemt på dagen.
  • Biblioteket printer bokmerkene og vil bli klare til henting på senere dato.

Torsdag 3. mars 2022

Lesestund med Marcus

Snekkerbua i 2. etasje, klokka 12:00

Marcus i barneavdelingen leser fra sine favoritter.

Passer for barn fra 4 til 7 år. Ingen påmelding.

Kurs: Bokbretting

1. etasje, klokka 12:00-14:00

Nå kan du også lære deg å lage kunst med gamle bøker! June viser deg hvordan du kan brette et enkelt hjerte for å lære deg teknikken, og så kan du ut fra det lage alt du vil.

Passer fra 10 år.

Fredag 4. mars 2022

TROLLHESTENE - Rollespill med Tomas HV Mørkrid

Lesesalen i 2. etasje, klokka 10:00-13:00

En liten fabel der du har din egen rolle, en gutt eller ei jente som er veldig glad i hester. Det er fred i landet og dere drar ut med hestene på overnatting i de vakre villmarkene. Og der skjer det noe som vil forandre livene deres for alltid.

Passer best for 12 år og eldre. Det er kun seks plasser, så påmelding kreves!

Vil du melde deg på? Send en e-post til simen.haugen@gjovik.kommune.no

SNØTROLLETS FORBANNELSE - Rollespill med Tomas HV Mørkrid

Lesesalen i 2. etasje, klokka 13:30-16:30

Et spill med tøffe roller, som jakter på tøffe trolske beist, et action-spill der du må tenke smart og reagere kjapt, i et land rammet av fimbulvinter.

Passer best for 16 år og eldre. Det er kun seks plasser, så påmelding kreves!

Vil du melde deg på? Send en e-post til simen.haugen@gjovik.kommune.no

Tomas HV Mørkrid - Klikk for stort bilde Rollespill-leder (DM) er Tomas HV Mørkrid. Han er skaperen av mer enn 120 rollespill, blant dem det unike Muu, det rørende Livets Høst, og det godt kjente fantasi-rollespillet Fabula. Han vil lede to spillinger for oss i Fabulaens verden, en rik verden med utallige land, raser, kulturer, og muligheter for eventyr. Det blir to helt forskjellige, og engasjerende eventyr, for tenåringer og voksne.

Du trenger ikke kunne noe for å være med. Tomas leder deg inn i spillet på en måte som gjør det lett og morsomt, og litt utfordrende. Han er Norges mest erfarne leder av rollespill. Gjennom mer enn tredve år har han gitt spillere det store kicket i sine fantastiske scenarier.