Gjøvik kommune

Barn og unge

Informasjon til barn og unge

Mange barn har spørsmål om hva koronaviruset egentlig er for noe og hvorfor hverdagen ser litt annerledes ut nå. Her kan du finne informasjon om koronaviruset og hvem du kan snakke med om ting er litt vanskelig.

Trenger du å snakke med noen?

Mange barn og unge har det vanskeligere hjemme enn andre, og det kan være ekstra tøft i denne perioden. Her er noen telefonnumre du kan ringe for å få noen å snakke med en voksen:

  • Helsestasjonen - Helsesykepleierne er tilgjengelig for å snakke med deg. Telefonnummeret vårt er 61 18 95 21. Du kan få tak i oss på telefon hverdager klokken 08:00-15:00.
  • Ung i Gjøvik - De kan gi deg som ungdom, eller foresatte, råd, tips og veiledning i en litt annerledes hverdag. Telefonnummeret er 92 43 13 18 og kan nås klokka 09:00-16:00.
  • Alarmtelefonen for barn og unge - Opplever du vold eller overgrep hjemme kan du ringe hit. Denne telefonen er åpen hele døgnet på grunn av koronaviruset. Telefonnummeret er 116 111.
  • Barnevernsvakta - Du kan alltid få tak i barnevernsvakta på telefon. De hjelper familier som er i krise og trenger hjelp raskt. Telefonnummeret er 61 18 95 44.
  • Ifengsel.no - Er du en av mange tusen barn og unge som har en mamma eller pappa i fengsel eller hjemmesoning? Da er dette chatten for deg. Her kan du snakke om hva du vil – og være helt anonym. Vi har åpent hver onsdag og fredag fra klokka 15.00 til 22.00. Og har nå også utvidet åpningstid med  hver tirsdag og  torsdag klokka 10.00 til 15.00 i tillegg. 
  • Kontakttelefon for barn, ungdom og foreldre - Telefonnummeret er 94 80 16 33. Ringer du hit får du snakke med personer som jobber i skole, barnehage, Ung i Gjøvik og tverrfaglig familieteam. Du kan lese mer om kontakttelefonen her.

Spørsmål og svar

Se statsministerens pressekonferanse for barn 16. mars

Mange barn har spørsmål om koronaviruset. Derfor arrangerte regjeringen vår en egen pressekonferanse for barn i samarbeid med NRK Supernytt og Aftenposten Jr.

På NRK kan du se hele pressekonferansen.

Informasjonsvideo om koronaviruset

Det kan være vanskelig å skjønne helt hva koronaviruset faktisk er for noe. Derfor stilte Hermine på 13 år spørsmål om det hun lurte på til Helsedirektoratet.