Gjøvik kommune

For serveringsbransjen

Retningslinjer for serveringsbransjen

Endring fra 20. juni

  • Innslippsstopp kl. 24.00.

Retningslinjene kort oppsummert

  • Sikre at gjester kan holde 1 meters avstand til personer i annen husstand
  • Plasser bordene og stolene slik at det blir avstand på 1 meter.
  • Husstandsmedlemmer kan sitte nærmere hverandre.
  • Unngå at gjester samler seg ved inngangen eller disken.
  • La all bestilling og betaling skje ved bordene.

Bordservering

  • Ved serveringssteder som har skjenkebevilling skal servering av alkohol skje ved bordservering, og det skal være sitteplasser til alle gjester. 

Rutiner for god hygiene og godt renhold må overholdes

  • Håndsprit og lett synlig informasjon om smittevern skal være tilgjengelig ved inngangen og ved betalingsautomater.
  • Håndsprit er lett tilgjengelig 
  • Sørg for ekstra renhold av dørhåndtak, bord, menyer, betalingsautomater og andre berøringsflater.
  • Unngå å ha salt-/pepperbøsser, ketsjup-/sennepflasker, kurver og lignende som går videre fra gjest til gjest.
  • Bruk kortbetaling. Forsøk å unngå kontant betaling.

Arrangementer på serveringssteder

Se hva som gjelder for arrangementer som skal gjennomføres på serveringssteder på helsedirektoratet.no.