Gjøvik kommune

For serveringsbransjen

Retningslinjer for serveringsbransjen

Retningslinjene kort oppsummert

Oppdatert 12. november.

  • Skjenkestopp etter midnatt. Serveringssteder med skjenkebevilling kan ikke slippe inn nye gjester etter klokken 22:00.
  • Alle gjester skal ha sitteplasser med minst 1 meters mellomrom. Husstandsmedlemmer kan sitte nærmere hverandre.
  • Serveringssteder med skjenkebevilling skal kun servere alkohol ved bordene - ikke i baren.
  • Ved servering av mat og alkoholfri drikke som buffet, skal råd om trygg servering fra buffet og salatbar skal følges (fhi.no)
  • Serveringssteder med skjenkebevilling skal registrere kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.
  • Arrangementer på et serveringssted skal følge reglene om maks antall personer:
    • Maks 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter.
    • Maks 200 personer på innendørs arrangement med fastmonterte seter.
    • private arrangementer på et serveringssted er det kun tillatt med 50 personer.