Gjøvik kommune

Bestill time til koronavaksine

Bestill time til koronavaksine

Bestill time til vaksinering

Logg inn med ID-porten for å fylle ut skjemaet (BankID eller MinID).

Jeg ønsker koronavaksine

Bestille time til barn? I skjemaet kan du også bestille time på vegne av barnet ditt. NB! Husk samtykkeskjema. (PDF, 123 kB)

Studenter og andre som er folkeregistrert i en annen kommune kan bestille time til vaksine på Gjøvik. 

Bekreftelse på e-post

Etter å ha fylt ut skjemaet, mottar du en bekreftelse på e-post. Tidspunkt for vaksinering får du ca. 3-5 dager før du skal vaksineres. I tillegg får du en SMS med påminnelse et døgn før avtalen.

Trenger du hjelp å bestille time? 

Ring koronatelefonen på 61 15 89 11. Telefonen er åpen hverdager klokken 08:30-13:30 (stengt 11:30-12:00 grunnet lunsjavvikling).

Barn under 16 år må ha samtykke fra foresatte

Barn som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra foresatte med seg til vaksineringen. Samtykkeskjema må leveres både ved 1, 2 og 3 dose. Dette samtykkeskjemaet kan du hente på skolen eller servicetorget på rådhuset.

Vaksinering er stengt i deler av sommeren

Vi tar ferie i ukene 26, 27, 28, 31 og 32 i sommer. Det betyr at dersom du har behov for koronavaksine for å få godkjent koronapass, må du planlegge vaksineringen godt. Sjekk hvor lang tid i forvegen det landet du ønsker å reise til krever at vaksinen skal være tatt. 

Vi har åpent for vaksinering i uke 29 og 30.

Oppfriskningsdose

29. juni oppdaterte Folkehelseinstituttet (FHI) sin anbefaling. De anbefaler nå at personer som er 75 år eller eldre får en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. FHI ber kommunene prioritere sykehjemsbeboere og personer over 80 år først.

Lurer du på mer om FHIs nye anbefalinger, finner du mer informasjon på deres nettsider.

Anbefalingen om en ny oppfriskningsdose for personer som er 75 år og eldre og sykehjemsbeboere trer i kraft fra 1. juli, men FHI presiserer at den enkelte kan ikke forvente at kommunene har et tilbud til alle i denne gruppen med en gang.

Gjøvik starter opp med vaksinering igjen 20. juli og vi vil legge ut mer informasjon om planen for oppfriskingsdoser etter hvert.

FHI anbefaler også at de som er 75 år og eldre og som har hatt korona skal ta oppfriskningsdose. Det bør gå minimum tre uker fra gjennomgått sykdom til ny oppfriskningsdose, men anbefalingen er enda litt lengre tid da dette som regel vil gi bedre immunitet.

Praktisk informasjon og svar 

Ulike målgrupper 

Bivirkninger 

Vaksinen er testet i store studier på mange tusen mennesker.

Vanlige bivirkninger er:

  • Vondt på stikkstedet
  • Trøtthet
  • Hodepine
  • Vondt i kroppen
  • Frysninger og feber

Disse bivirkningene er ubehagelige, men går over etter få dager.

Les mer om bivirkninger på helsenorge.no.