Gjøvik kommune

Praktisk informasjon om koronavaksine

Praktisk informasjon om koronavaksine

Vaksinested i Gjøvik kommune 

På Gjøvik foregår vaksineringen i Gjøvikhallen på Gjøvik gård.

  • Adresse: Niels Ødegaards gate 7, 2815 Gjøvik

Det er gratis parkering på Gjøvik gård for personer som skal vaksinere seg. 

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

Du får tilbud om den vaksinetypen som er tilgjengelig den dagen det er din tur til å få dose 2. Ukentlige leveranser bestemmer antall vaksiner kommunen har av de ulike vaksinetypene, og vi kan ikke forutse disse lang tid i forveien. Selv om du fikk Pfizer-vaksinen som dose 1, kan du derfor bli tilbudt Moderna-vaksinen som dose 2, og motsatt. 

Comirnaty (Pfizer) og Spikevax (Moderna)er svært like vaksiner basert på samme teknologi (mRNA) og gir beskyttelse mot det samme proteinet fra viruset (spike-proteinet).

Vaksinene kan kombineres etter retningslinjer fra FHI. 

Jeg har fått time til vaksine, men tidspunkt passer ikke 

Vi håper alle kan prioritere timen de får til dose 2, men dersom du må endre denne ta kontakt med oss på koronatelefonen på 61 15 89 11. Telefonen er åpen mandag til fredag fra 08:30 - 15:00. Telefonen er stengt fra 11:30 - 12:00 grunnet lunsjavvikling. 

Praktisk informasjon til vaksinedagen 

  • Ta med legitimasjon.
  • Gratis parkering på Gjøvik gård for personer som skal vaksinere seg. Adresse: Niels Ødegaards gate 4A, 2815 GJØVIK
  • Egenerklæringsskjema: Når du kommer vil du bli møtt av vert som ber deg fylle ut et egenerklæringsskjema. Dette gjelder for første dose 
  • Ta med deg munnbind som du tar på deg før du kommer inn i lokalet. 
  • Klær: For å sikre god flyt i vaksinering, ber vi at du har klær som lett kan tas av. Ha gjerne på en t-skjorte eller lignende. Vaksinen settes i overarmen. 
  • Sett av tid: Når du har fått vaksinen må du være i vaksinasjonslokalet på anvist plass i 20 minutter.  Dette er for at helsepersonell skal kunne observere deg og hjelpe deg hvis det skulle oppstå en reaksjon av vaksinen. 

Finner du ikke svar på ditt spørsmål?  Sjekk vår spørsmål og svar side om koronavaksine.