Gjøvik kommune

Siste nytt i Gjøvik

Siste nytt om korona i Gjøvik

Her finner du siste oppdateringer og pressemeldinger om koronasituasjonen i Gjøvik.

Status per dags dato:

  • Antall bekreftet smittet av korona og isolert: 6
  • Antall personer innlagt på sykehus: 2
  • Antall personer i karantene: Ca 14
  • Antall bekreftet smitte av korona som er erklært friske: 186

Totalt 192 personer har fått påvist smitte på Gjøvik siden mars 2020.

Det er nødvendig med smittevernstiltak også i julen, men regjeringen lemper på noen tiltak for at folk skal kunne feire jul og nyttår litt mer som normalt.

Arrangement er alt fra konserter, gudstjenester til julebord på et grendehus. Her kan du se noen av reglene som gjelder.

Varaordfører i Gjøvik, Anne Bjertnæs, må i karantene til og med 26. november.

Oppdatert informasjon 25.november: Varaordfører i Gjøvik, Anne Bjertnæs, har fått svar på sin koronatest, og den var negativ.

 

Kriseledelsen i Gjøvik har vedtatt å gå tilbake til nasjonale retningslinjer for idrett/fritidsaktiviteter og for besøkende til omsorgssenterene.

"Hold dere hjemme, ha minst mulig sosial kontakt" er budskapet fra statsminister Erna Solberg, etter regjeringen innførte nye nasjonale smitteverntiltak 5. november.

En helsemedarbeider er smittet av covid-19. Den ansatte har vært på jobb både i Nordbyen og Haugtun omsorgssenter.

Kriseledelsen i Gjøvik har besluttet at skolene og barnehagene i kommunen skal gå fra rødt til gult nivå i løpet av uka.

Det har vært stor smitteoppblomstring i Gjøvikregionen den siste tiden, spesielt i Gjøvik. Gjøvikregionen er et felles bo- og arbeidsmarked. Smitten sprer seg raskt, både i vår region og kommunene rundt oss, på begge sider av Mjøsa.

Halloweenfeiringen blir, som mange andre feiringer, litt annerledes i år. 2020 er ikke året til å gå fra dør til dør med knask eller knep.