Siste nytt i Gjøvik

26. oktober: Nye nasjonale tiltak

Nye nasjonale innstramminger.

Nye nasjonale tiltak

• Maks 5 i private hjem. I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.
  • Begrens dine nærkontakter. Vi anbefaler at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke.
  • Maks 50 i private arrangement utenfor hjemmet. Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere.
  • Utenlandske arbeidstakere fra det som EU kaller for røde land, vil ikke lenger få unntak fra karanteneplikten.

Disse nye nasjonale tiltakene trer i kraft kl 00:00, natt til onsdag 28. oktober. I tillegg blir karantenereglene for arbeidsreisende strammet inn fra 31. oktober.

Disse tiltakene gjelder til tidlig i desember.

Les hele pressemeldingen fra regjeringen.

Ingen nye lokale tiltak

Kriseledelsen i Gjøvik vurderer situasjonen i kommunen forløpende. Men vil ikke innføre noen andre nye tiltak enn de nasjonale per dags dato.

De lokale tiltakene i Gjøvik kommune er:

• Det oppfordres til større bruk av hjemmekontor for kommunalt ansatte. Vi oppfordrer også andre bedrifter til det samme.
  • Møter med eksterne og enkelte interne møter skal foregå digitalt.
  • Alle våre omsorgssentrene stenger dørene for besøkende. Gjelder til og med 2. november.  Ved helt spesielle tilfeller er det mulig å besøke sine kjære, men det må avtales. Ansatte med pasient/brukernært arbeid nærmere enn to meter og over 15 minutter, skal bruke munnbind en tid fremover.
  • Unngå kollektivtrafikk med mindre det er helt nødvendig.
  • Kriseledelsen i Gjøvik oppfordrer nå alle idrettslag til kun å ha treninger der det er mulig å holde en meters avstand fra hverandre. Dette gjelder all breddeidrett, både for barn, ungdom og voksne. Eliteidrett er det eneste unntaket.
  • Barnehager og skoler går nå fra gult til rødt nivå.

Følg smittevernreglene

Sammen kan vi bidra til å stanse utbruddet av covid-19 ved å følge grunnleggende smittevernregler:

• Hold minst 1 meters avstand til andre
  • Test deg hvis du har luftveissymptomer
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Vask hendene grundig og ofte. Bruk eventuelt spritvask.
  • Host og nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har lommetørkle for hånden.

Pass på deg selv og andre

Ved å følge noen enkle regler i hverdagen kan vi holde smitten på avstand og ta vare på både oss selv og hverandre.

Gjør det for din egen og andres helse. For familie og venner. Gjør det for den du ikke kjenner. Gjør det for Gjøvik!