Gjøvik kommune

Siste nytt i Gjøvik

Siste nytt om korona i Gjøvik

Her finner du siste oppdateringer og pressemeldinger om koronasituasjonen i Gjøvik.

Rådhuset og servicetorget er åpent fra 08:30 - 15:00 

Innbyggere som ringer koronatelefonen må regne med litt ventetid da det er stor pågang.

Mye er annerledes i år og det er begrensninger på hvor mange som kan samles. Heldigvis er det mulig å feire, markere og møtes dersom vi følger noen råd og restriksjoner. 

Fra lørdag 8. august er det forbudt å servere alkohol etter 00:00. 

Fylkesmannen i Innlandet har sendt ut en nyhetsmelding om hvordan vi alle kan bidra til rask og god smittesporing når det oppstår lokale utbrudd av koronavirus. For å holde viruset nede og unngå ny nedstenging av samfunnet, er det viktig at vi får brutt smittekjeden. 

Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

Mandag 17. august starter skolen opp igjen. Her finner du informasjon om oppmøte og hvordan korona kan påvirke skolehverdagen.

Alle foreldre vil få nærmere informasjon fra sin skole.

Gjøvik kommune velger å gå tilbake til den vedtektsfestede åpningstiden i de kommunale barnehagene fra 15. august. Åpningstidene vil da være klokka 07:00 – 16:30.

På Gjøvik har vi nå ingen bekreftet smittetilfeller. Selv om vi ikke har noen smittetilfeller er det ennå viktig at vi alle sammen fortsetter å følge smittevernreglene og tiltakene.

Formannskapet vedtok 27. mai at Gjøvik kommune skal sette av til sammen 150 000 kroner til ekstraordinær støtte til arrangører, enkeltutøvere og det generelle kulturliv for å stimulere til økt aktivitet.

Søknadsfrist 15.august 2020. 

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med covid-19 utbruddet.