Gjøvik kommune

Smittesituasjonen i Gjøvik

Trenger du noen å snakke med?

Helsedirektoratets informasjonstelefon 

Her får du svar på generelle spørsmål om korona, for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.

  • Ring Helsedirektoratets informasjonstelefon 81 55 50 15.

Lokal informasjontelefon

I Gjøvik har vi en egen informasjonstelefon om koronaviruset.

Ring koronatelefonen på 61 15 89 11. Telefonen er åpen hverdager klokken 08:30-15:00 (stengt 11:30-12:00 grunnet lunsjavvikling).

Telefonen betjenes av helsepersonell, som svarer på spørsmål om karantene, isolasjon, prøvetaking og om man er usikker på om man har behov for lege.

Telefonvenn - en ny sosial møteplass

Opplever du dagene som ensomme, lange og monotone, og kan tenke deg å bli oppringt av et hyggelig menneske? Ta kontakt med oss på Frivilligsentralen på telefon 61 15 65 55, eller e-post frivilligsentral@gjovik.kommune.no, så skal vi ordne dette for deg. Ta også kontakt om du vet om noen som kan ha behov for en telefonvenn.

Denne tjenesten er et samarbeid mellom Gjøvik frivilligsentral, Røde Kors, Gjøvik Sanitetsforening og Norsk Folkehjelp Vestre Toten/Gjøvik.

Telefoner for barn og unge

Mange barn og unge har det vanskeligere hjemme enn andre, og det kan være ekstra tøft i denne perioden. Her er noen telefonnumre du kan ringe for å få noen å snakke med en voksen:

  • Alarmtelefonen for barn og unge - Opplever du vold eller overgrep hjemme kan du ringe hit. Denne telefonen er åpen hele døgnet på grunn av koronaviruset. Telefonnummeret er 116 111.
  • Barnevernsvakta - Du kan alltid få tak i barnevernsvakta på telefon. De hjelper familier som er i krise og trenger hjelp raskt. Telefonnummeret er 61 18 95 44.
  • Ung i Gjøvik - De kan gi deg som ungdom, eller foresatte, råd, tips og veiledning i en litt annerledes hverdag. Telefonnummeret er 92 43 13 18 og kan nås klokka 09:00-16:00.