Til deg som er nærkontakt eller i ventekarantene

Her kan du lese hvem som defineres som nærkontakt og hva karantene/ventekarantene innebærer

• Hvis en person som er bekreftet smittet av Covid-19 (korona) oppgir deg som nærkontakt, vil du motta en SMS og bli oppringt av smittesporingsteamet i Gjøvik kommune.
  • Hvis du har hatt nærkontakt med en bekreftet smittet person og ikke har blitt oppringt, ber vi deg ringe koronatelefonen på 61 15 89 11.

Du er selv ansvarlig for å opprettholde karantene-/isolatreglene. Brudd på karantene-/isolasjonsplikten kan føre til politianmeldelse.

Nærkontakter bør testes

Det er anbefalt at alle nærkontakter testes inn og ut av karantene. Første test bestilles snarest mulig etter nærkontakt har funnet sted. Hvis du ikke har symptomer, skal andre test tas dag åtte av karantenetiden. Bestill test dagen før. Får du symptomer, må du bestille test så snart som mulig. Er nettbookingen full, ta kontakt med koronatelefonen.

Bestill test elektronisk eller ring koronatelefonen

Nærkontakter i karantene kan teste seg ut på dag åtte av karantenetiden. Karantenen avsluttes når prøvesvaret foreligger og det er negativt. Etter negativt test må man fortsatt være obs på symptomer på Covid-19, og testes på nytt snarest hvis dette oppstår.

Trenger du hjelp eller veiledning?

Ta kontakt med koronatelefonen for råd og veiledning. Telefonnummer 61 15 89 11

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113.

Dersom du trenger legehjelp, ta kontakt med fastlegen din på dagtid og legevakt (116 117) på kveld, natt, helg og høytid.

Informasjon på flere språk