Til deg som er nærkontakt

Er jeg nærkontakt?

På helsenorge sine nettsider kan du lese hvem som defineres som nærkontakt.

• Hvis en person som er bekreftet smittet av Covid-19 (korona) oppgir deg som nærkontakt, vil du bli oppringt fra de som jobber med smittesporing i Gjøvik kommune.
  • Hvis du har hatt nærkontakt med en bekreftet smittet person og ikke har blitt oppringt, ber vi deg ringe koronatelefonen på 61 15 89 11.

Nærkontakter bør testes

Det er anbefalt at nærkontakter testes. For testing av barn i barnehage- og barneskolealder, se nærmere informasjon på hjemmesiden til Helsenorge.

Bestill test elektronisk eller ring koronatelefonen

Som nærkontakt må du fullføre karantenetiden selv om testen er negativ. Får du symptomer på Covid-19 etter at du har testet negativt, bør du testes på nytt.

Nærkontakter skal i karantene

Når du er definert som nærkontakt, skal du være i karantene. Karantenetiden er på 10 døgn fra den dagen kontakten med en smittet skjedde.

Du vil få oppgitt hvor lenge du skal være i karantene fra smittevernteamet i Gjøvik kommune. Er du nærkontakt med flere bekreftet smittet og har ulike datoer for når du er ferdig med karantenen, er det datoen som legger lengst frem i tid som gjelder.

Du kan lese mer om hva det innebærer å være i karantene på hjemmesiden til Helsenorge.

Dersom du får symptomer på Covid-19, skal du i isolat og de du bor sammen med i karantene. Du kan lese om symptomer på Covid-19 på Helsenorge sin hjemmeside.

Du er selv ansvarlig for å opprettholde karantene-/isolatreglene. Brudd på karantene-/isolasjonsplikten kan føre til at du blir anmeldt til politiet.

Trenger du hjelp eller veiledning?

Ta kontakt med koronatelefonen for råd og veiledning. Telefonnummer 61 15 89 11

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113.

Dersom du blir syk og trenger legehjelp, må du ta kontakt med fastlegen din på dagtid og legevakt (116 117) på kveld, natt, helg og høytid.

Informasjon på flere språk