Til deg som er smittet

Om du blir smittet av covid-19, skal du i isolasjon. Kommunen vil ringe deg for å gjøre det vi kaller for “smittesporing” for å stanse smitten. Det gjelder også for vaksinerte.

Å isolere seg innebærer å oppholde seg i eget hjem eller på et annet egnet oppholdssted, isolert fra andre, så langt som mulig også fra andre i samme husstand.

Hvor lenge varer isolasjonen?

Isolasjonen kan avsluttes 5 døgn etter sykdomsdebut om du har vært feberfri i minst 24 timer uten bruk av febernedsettende preparater.

Om du ikke er fullvaksinert og heller ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, kan du gå ut av isolasjon etter 5 døgn, regnet fra testdato.

Fullvaksinerte personer uten symptomer på luftveissykdom anbefales ikke testing. Dersom de likevel skulle teste positivt, bør de holde seg isolert i 2 døgn med tanke på eventuell symptomutvikling.

Brudd på isolasjons- og karanteneplikten kan føre til at du/dere blir anmeldt til politiet.

På helsenorge.no kan du lese om hva det innebærer å være i isolasjon.

Nærkontakter

Uvaksinerte hustandsmedlemmer og tilsvarende nære kontakter til en smittet anbefales å avstå fra kontakt med andre i 7 dager eller teste seg.

Les om hva du bør gjøre om du får beskjed om at du har vært nærkontakt til en smittet.

Trenger du hjelp eller veiledning?

Ta kontakt med koronatelefonen for råd og veiledning.

Ring koronatelefonen på 61 15 89 11. Telefonen er åpen hverdager klokken 08:30-15:00 (stengt 11:30-12:30 grunnet lunsjavvikling).

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113

Dersom du trenger legehjelp, ta kontakt med fastlegen din på dagtid og legevakt (116 117) på kveld, natt, helg og høytid.