• Startside
  • Studenter får brannpensum på mobilen

Studenter får brannpensum på mobilen

Verdifull informasjon - Mange studenter er i en situasjon hvor de for første gang skal klare seg selv i hverdagen. Gjennom denne kampanjen vil vi derfor bidra til at studenter får øynene opp for hvor viktig det er å ivareta sin egen sikkerhet, sier Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening.
Mange studenter har et lite bevisst forhold til brannsikkerhet. Nå skal et nytt VR-mobilspill (virtual reality) lære studentene grunnleggende brannforebygging.

 

-Undersøkelser viser at brannsikkerhet ikke står høyt på dagsorden for studenter. Det viser seg også at mange som leier ut hybler til studenter slurver med å informere om brannsikkerhet, nødutganger og andre tiltak som gjør hybler brannsikre. Både utleiere og studenter må ta mer ansvar for egen sikkerhet, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

I disse dager gjennomføres en landsdekkende brannforebyggende kampanje. Her kan studentene få oppleve en brann på nært hold ved hjelp av VR-briller og en applikasjon som Tryg har utviklet. Bak kampanjen står Norsk brannvernforening, Tryg samt nærmere 30 brannvesen i typiske studieområder.


Verdifull informasjon
- Mange studenter er i en situasjon hvor de for første gang skal klare seg selv i hverdagen. Gjennom denne kampanjen vil vi derfor bidra til at studenter får øynene opp for hvor viktig det er å ivareta sin egen sikkerhet, sier Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening.

-Studentene får mulighet til å slå av en brannforebyggende prat med brannvesenet. Her vil de også kunne oppleve en brann på nært hold gjennom VR-spillet, og de vil få med seg et nytt røykvarslerbatteri om de mangler det, sier Tor Erik Skaar.

 

– Vi er alle redd for å rammes av brann. Personlige eiendeler kan bli brent opp, og liv kan gå tapt. Tryg Forsikring ønsker med en app å bidra til at nordmenn blir litt mer bevisst på hvordan de kan unngå brann, og hvordan de skal opptre om de opplever en brann på nært hold. I gjennomsnitt dør fem personer hver måned som følge av brann i Norge. Spillet har som mål å bidra til at dette tallet reduseres, sier Arvid Steen i Tryg forsikring.

Trygs app «VR House Fire» som nå finnes på Apple Store og Google Play er den første i sitt slag i Norge. Appen er utviklet av Tryg Forsikring, og har norgespremiere denne uken.

 

Fakta fra en landsomfattende undersøkelse 2014:

  • En av tre røykvarslere på studenthybler blir aldri sjekket.
  • 5.000 til 10.000 studenter har ikke røykvarsler i boligen sin.
  • To av ti studenter har ikke tilgang til slokkeutstyr der de bor.
  • Kun 30 prosent av studenter som bor i organiserte studentboliger f.eks. gjennom   studentsamskipnaden, har fått informasjon om slokkeutstyr.
  • 51 prosent av de som leier bolig privat sammen med andre har ikke fått instruksjoner om brannsikkerheten av utleier.Kontaktpersoner for pressen:

Tor Erik Skaar, informasjonsrådgiver i Norsk brannvernforening. Tlf. 917 24 306

Arvid Steen, pressekontakt Tryg Forsikring; tlf 416 78 040 / arvid.steen@tryg.no

 

 

 

Med vennlig hilsen

Norsk brannvernforening

 

Tor Erik Skaar

Informasjonsrådgiver

 

Stiftelsen Norsk brannvernforening, Ensjøveien 16, Pb 6754 Etterstad, 0609 Oslo

T: 23 15 71 00  D: 23 15 71 09  M: 917 24 306  E: tes@brannvernforeningen.no

Følg oss på nett: www.brannvernforeningen.no | Facebook | Twitter | LinkedIn | YouTube

 

Sist endret: 25.08.2016