• Startside

Varaordfører Anne Bjertnæs er sykmeldt

Gjøvik kommunes varaordfører, Anne Bjertnæs, blir sykemeldt i en periode framover. Hun har fått påvist kreft i livmora og legges inn på sykehuset i dag, mandag 11. november, for operasjon.

Varaordfører Anne Bjertnæs

Bjertnæs vil være hundre prosent sykemeldt i to-fire uker. Deretter vil formen avgjøre hvor mye hun vil være på jobb de neste ukene.

- Jeg vil prioritere de oppgavene jeg har i formannskapet og kommunestyret, sier varaordføreren. Hun presiserer at hun ikke visste noe om kreften før etter at hun ble konstituert som varaordfører 18. oktober.

- Alt har skjedd veldig raskt, og jeg er takknemlig for at helsevesenet og pakkeforløpet i Norge fungerer, kommenterer varaordføreren. Hun er veldig glad for at undersøkelser viser at det ikke er spredning av kreften og signalene fra legen hennes er at alt tyder på at hun vil bli helt frisk.

Siden alt ligger til rette for at varaordføreren vil være sykemeldt i hundre prosent bare i to-fire uker, er det så langt ikke tenkt at det skal velges settevaraordfører. Et slik valg er det i så fall kommunestyret som foretar.

Bjertnæs er ved godt mot og har lyst til å gi følgende oppfordring til alle kvinner: - Damer, sjekk dere. Det er viktig. Jeg har hatt utrolig flaks og alt ser ut til å gå veldig bra med meg, og det er jeg svært glad for, sier hun.

Sist endret: 11.11.2019