Ung i Gjøvik

Influensavaksine 2020

Kommunen tilbyr vaksine til innbyggere i risikogruppene.

Risikogrupper

Legekontorene i Gjøvik tilbyr influensavaksinering for egne pasienter i følgende risikogrupper:

• Alle over 65 år
  • Beboere i omsorgsbolig
  • Barn og voksne med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (samt deres pårørende), svært alvorlig fedme eller annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko (etter vurdering av lege)
  • Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko

På grunn av mulig mangel på vaksine denne sesongen er alle dosene både i programmet og i privatmarkedet forbeholdt målgruppene for influensavaksinasjon fram til 1. desember. Andre innbyggere må vente på vaksine på resept til etter 1. desember 2020.

Hvor mye koster det?

Egenandel på 50 kroner. Frikort gjelder.

Om vaksinen

Les mer om selve vaksinen hos Folkehelseinstituttet.