Gjøvik kommune

Sykkelbyen Gjøvik

Lån en elektrisk lastesykkel

Vi har to el-lastesykler til gratis utlån for innbyggere, forretninger og etater som ønsker å prøve et miljøvennlig og alternativt transportmiddel til bilen.

Slik låner du en lastesykkel

For å kunne låne lastesykkel må du først registrere deg som bruker i systemet vårt. Fyll ut all informasjon i nettskjemaet nøyaktig og fullstendig.

Registrer deg som lånetaker av lastesykkel

Når du har registrert deg vil vi ta kontakt med deg etter noen dager for å organisere utlån. Da signerer vi en utlånsavtale og tar kopi av legitimasjon.

Hente- og leveringssted

Lastesyklene oppbevares hos Stampevegen Produksjon og Service i Stampevegen 5, 2827 Gjøvik. Dette er både hente- og leveringssted.

Utlånstid

Syklene kan lånes i opptil to uker av gangen. Da vi kun har to sykler tilgjengelig må det beregnes noe ventetid om man ønsker å låne.

Hva slags ansvar har jeg som lånetaker?

Du har ansvar for sykkelen så lenge du låner den. Den skal behandles pent og leveres tilbake i lik stand som du fant den. Den skal også oppbevares forsvarlig og være låst når den ikke er i bruk.

Ellers er det viktig at du bruker hjelm, viser hensyn i trafikken og har det fint på sykkeltur!

Om prosjektet

Bysykkel- og lastesykkelordningen er finansiert gjennom et klimasatsprosjekt. Målet med prosjektet er å tilby innbyggere, forretninger og etater et miljøvennlig og alternativt transportmiddel til bilen. Vi ønsker å gi folk en mulighet til å teste ut elsykkel før de eventuelt går til innkjøp av en på egenhånd. Dette er ikke bare et klima- og miljøtiltak, men også et tiltak som gir bedre folkehelse og øker fysisk aktivitet blant våre innbyggere.