Gjøvik kommune

Sykkelbyen Gjøvik

Sykkelbyen Gjøvik

Vi har siden 2010 jobbet for å legge til rette for at det skal være bedre å være syklist i Gjøvik. I byområdet er det skiltet sykkelruter fra byens ytterkanter og inn mot sentrum.

Lån en el-sykkel

Vi har plassert et stort antall elektriske bysykler rundt om i byen vår som du kan låne helt gratis, enten du bare ønsker deg en tur rundt i Gjøvik eller for å komme deg fra A til B.

Les om hvordan du kan låne en elsykkel helt gratis i opptil 24 timer.

Vi har også elektriske lastesykler med lastekasse til utlån for deg som ønsker å prøve noe litt større. Her kan du trygt plassere barn på vei til skole og barnehage eller varer på vei hjem fra butikken. Forretninger kan også erstatte bilbruk med en lastesykkel.

Les om lastesyklene våre og hvordan du kan låne en.

Sykkelruter i Gjøvik

Sykkelplanleggeren

Med sykkelplanleggeren til Statens vegvesen kan skrive hvor du reiser fra og hvor du skal.

Da får du anbefalt en sykkelrute, antatt tidsforbruk og energiforbruk. Du kan velge om du vil ha lite eller mye bakker ved å velge mellom langsom, normal eller hurtig.

Mjøstråkk

Mjøstråkktraseen er en godt skiltet sykkelrute på 245 kilometer rundt Mjøsa. Eget sykkelkart for ruta får du kjøpt på turistkontoret.

På turistkontoret er det også mulighet for å leie sykkel og gratis hjelm.

Turistkontoret i Gjøvik - Visit Innlandet
Jernbanetorvet 3
2821 Gjøvik

Ta med sykkelen på Skibladner

Om sommeren er Skibladner i rutedrift og går blant annet fra Gjøvik til Kapp. Om været er fint kan du ta med sykkelen på Skibladner og sykle tilbake.