Gjøvik kommune

En million kroner til Musikk i Innlandet

En million kroner til Musikk i Innlandet

I forrige uke sto jubelen i taket hos Musikk i Innlandet, de fikk beskjed om at de får en million i statlig støtte.

Musikk i Innlandet har tidligere søkt om å få statsstøtte. Det fikk de ikke, men gleden ble likevel stor da de fint besøk fredag 21. oktober. Da kom stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap), ordfører i Gjøvik, Torvild Sveen (Sp), fylkespolitiker Pål-Arne Oulie (Sp), Kjerstin Gustavsen Lundgprd (Ap),, Marit Knutsdatter Strand (Sp) og Margrethe Haarr med en million kroner. 

Penger som kommer godt med

– Nå ble jeg ordentlig glad! Dette er det mange musikere som vil nyte godt av, sa leder i Musikk i Innlandet, Solbjørg Tveiten. 

Pengene kommer fra overskudd av spillemidler og kommer i løpet av året. 

– Det er ikke det dere ba om, men det er en start. Og vi vil jobbe for at dere skal få støtte fast gjennom statsbudsjettet framover, lovet Margrethe Haarr (Sp) i Stortingets familie- og kulturkomité.

Bransjefest og festival 28.-30. oktober

Politikerne som kom på Gjøvik-besøk, var alle imponert over hva Musikk i Innlandet har fått til på veldig kort tid. 

– Både kulturministeren og andre har lagt merke til satsingen, og vi har jobbet for å finne midler, sier Haarr.

I helga arrangerer Musikk I Innlandet sitt første store arrangement, InnPuls. Dette er et kombinert bransjetreff og en musikkfestival med til sammen 26 konserter.

- Her er noe for nesten enhver smak, og vi er veldig spente på mottakelsen. Vi ønsker å vise fram noe av bredden som finnes i fylket vårt, og her blir det mye bra, lover Solbjørg Tveiten.