Gjøvik nominert til integreringspris

Gjøvik kommune er en av seks kommuner som er nominert til bosettings- og integreringsprisen 2020.

De nominerte kommunene er Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal, Tromsø og Voss. Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i mai.

-  Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi.

Avstemming fra mars

IMDi inviterer også publikum til å stemme på sin favoritt og åpner for stemmegivning på våre nettsider i mars. Blant de tre finalistene med flest stemmer, kårer IMDi en vinner. Prisen deles ut på IMDis integreringskonferanse 4. mai 2020 i Oslo.

-  Vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og bevare den høye graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor en gjev pris som henger høyt blant kommunene, avslutter Rieber-Mohn.

Om bosettings- og integreringsprisen

De seks nominerte kommunene er valgt ut blant kommuner som bosetter flyktninger. Kommunene blir vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet.

De nominerte kommunene har bosatt flykninger i tråd med behovet og anmodningen fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet. Kommunene kan vise til positive resultater for flyktninger med hensyn til overgang til arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. I tillegg jobber de aktivt med utvikling av nye metoder og tiltak som fremmer godt bosettings- og integreringsarbeid.

Prisen er delt ut 12 ganger

Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut for første gang i 2008. Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016) og Bærum (2018).