Gjøvik kommune

Aktuelt

Jubler for ny riksveg under Gjøvik til Mjøsbrua

Både rådmann, ordfører og varaordfører jublet høyt da det ble klart at regjeringen går inn for at Nye Veier skal bygge firefelts motorveg mellom Hunndalen til Mjøsbrua med tunnel under Gjøvik.

- Dette er noe vi har jobbet for i mange år, og vil ha stor betydning for hvordan vi kan utvikle byen vår videre, sier rådmann Magnus Mathisen.

Både han og politikerne, ordfører Torvild Sveen og varaordfører Anne Bjertnæs i rådhuset hadde en god dag på jobb torsdag 4. mars da nyheten ble lekket om at de har en delvis seier inne.

Ikke full utbygging

Men sjøl om det er stor glede hos trioen, har gleden en viss bismak. De hadde alle håpet at en full utbygging av riksveg 4 også sørover ble prioritert inn i Nasjonal Transportplan (NTP) 2022-2033.

- Regjeringen har ikke tatt inn over seg hva næringslivet har behov for, mener Sveen. Han tenker da særlig på eksport av varer fra vår region og sørover.

- Vi fortsetter med kampen helt fram til Stortingets behandling av NTP, sier Bjertnæs.

Bra for byen og for Mjøsstranda

- For vår byutvikling og utviklingen ned mot Mjøsa er dette ekstra gode nyheter. Et området ved mjøsstranda uten en trafikkert riksveg som stengsel mellom området og byen, er bra, sier rådmannen.