Offisiell åpning av Biri barneskole og barnehage

Det ble en flott åpning av Biri barneskole og barnehage onsdag 21. februar. På begge steder var det snorklipping som seg hør og bør.

Formannskapet foran hele skolen under den offisielle åpningen av skolen og barnehagen på Biri.

Ungene i barnehagen sørget for teater, mens Biri kirkes barnekor sto for det musikalske innslaget på skolen. Og selvfølgelig ble det bollefest for store og små. 

- Vår nye skole er ikke bare et sted for læring; den er et levende sentrum for kunnskap, vekst og muligheter. Vi tar med oss det beste fra hver av de tidligere skolene, og smir det sammen til et unikt og dynamisk læringsmiljø som vil forme framtida til våre elever og vår bygd, sa varaordfører Torvild Sveen, som sammen med hele formannskapet var med på feiringen sammen med blant annet Backe Oppland som har hatt totalentreprisen. 

Biri barneskole samler elevene fra Redalen og Skrinnhagen og har plass til 300 elever. Barnehagen har seks avdelinger.

Skolen ligger vegg i vegg med ungdomsskolen. Det gir store muligheter for begge skolene med sambruk av blant annet musikkrom, kunst- og håndverksrom og skolekjøkken. 

Den nye skolen har ikke egen gymsal, det har nemlig ungdomsskolen. I tillegg har kommunen leid hallen, som ligger like ved, fire dager i uka. Dermed får elevene enda flottere gymmuligheter enn det en ordinær gymsal kan gi.

Biri barnehage åpnet først fire avdelinger nå i januar, og planlegger for åpning av de to siste avdelingene til høsten.

Barnehagen ligger bare et steinkast unna den nye skolen og vil gjøre kjøring for foreldre med barn både i barnehagen og på skolen enklere.

Total kostnadsramme er på 365 millioner kroner, noe som er innenfor budsjettet.