Seniorgaming

Gjennom valgfaget "Innsats for andre" har en gruppe elever på Kopperud ungdomsskole blitt kjent med byens seniorer gjennom videospill. Annenhver onsdag utover høsten skal de møtes både over Mario Kart og Mexican standoff.

Seniorgaming arrangeres i samarbeid med Kopperud skole, Gjøvik bibliotek og litteraturhus og Gjøvik Frivilligsentral. 

Seniorene synes dette er hyggelig og moro, og en fin mulighet til å være sammen med ungdommen. Elevene er enige med de eldre at dette er en fin måte å bruke tiden på. De synes det er koselig å kunne være sammen med de eldre og dele den interessen de har. 

 

Mann spiller spill - Klikk for stort bilde

- Dette er en kjempefin sosial møteplass, sier Hassan El. Edressi.

 

Ekteparet Britt Andersen og Willy Smedhaugen har vært gift i 56 år. De synes det er stas å møte ungdommen på deres hjemmebane. De mener det er fint at elevene får kommet seg ut og gjøre noe annet i skolehverdagen.

Emilie Sommerlund Bjørseth (14), Heidi Kristine Furuseth (14) og Mari Johanne Brendjord (14) synes dette er veldig koselig og morsomt. De synes det er utrolig stas å lære de eldre noe nytt.

De eldre setter stor pris på at de kan være sammen med ungdommene, og ungdommene beskriver spillingen som en super måte å bruke tiden i "Innsats for andre" på. Det at seniorgamingen er ukas høydepunkt er alle elevene enige i.