Støtt Gjøvikhjelpen 2022

I samarbeid med næringslivet i Gjøvik, drar vi i gang en innsamlingsaksjon som skal til innkjøp av utstyr til ukrainske flyktninger som kommer til vår vennskapsby Krasnystaw i Polen.

Gi et bidrag

Vipps: 74 19 40
Kontonummer: 2050.29.23588

Alle beløp, både store og små, er like velkomne❤

Innsamlingsaksjonen avsluttes 20. juni.

Hva går pengene til?

Innsamlingsaksjonen skal gå til innkjøp av utstyr til ukrainske flyktninger som kommer til vår vennskapsby Krasnystaw i Polen.

Skole og barnehage for ukrainske barn

I Krasnystaw er det nå lagt opp til at ukrainske barn får gå på skole og barnehage i vanlige klasser. Barna som snakker polsk går på kurs med polske jevnaldrende, mens de som må lære det grunnleggende om det polske språket lærer i forberedende grupper. I tillegg driver de kunstneriske og sportslige aktiviteter for barn, men de gir også psykologisk hjelp.

Praktisk utstyr og husholdning

Flere av ukrainerne som har flyktet har stanset i Polen for raskest mulig å komme hjem når krigen en gang tar slutt. For å hjelpe vår vennskapsby vil vi samle inn penger som gjør at de lokalt kan kjøpe inn det de har behov for. Dette gjelder blant annet tepper, soveposer, madrasser, dyner, puter, sengetøy, håndklær, undertøy, sokker, varme gensere og klær, bleier, modifisert melk, flasker, smokker og andre ting for småbarn.

I tillegg trenger man ulike fritidsartikler for barn, som fargestifter, fargeleggingsbøker og lignende.

Turijsk i Ukraina

Krasnystaw en vennskapsby i Ukraina, Turijsk, som også vil få en del av hjelpen. Også der er behovet stort i en by som har blitt utsatt for omfattende angrep.