Utstillingen "Et annet syn på demens"

I dag vises for første gang utstillingen "Et annet syn på demens" i Norge. Målet med utstillingen er å vise erfaringer fra mennesker med demens på en positiv måte.

Utstillingen kan du selv se på Gjøvik bibliotek og litteraturhus fram til 16. oktober. Ta med dine kjære og nære i alle aldere og opplev utstillingen.

Liv Thorsen i Gjøvik demensforening klippet snoren og åpnet utstillingen på Gjøvik bibliotek og litteraturhus 4. oktober. - Klikk for stort bildeLiv Thorsen i Gjøvik demensforening klippet snoren og åpnet utstillingen på Gjøvik bibliotek og litteraturhus 4. oktober. Alexander Rostad

Belgisk utstilling

Utstillingen kommer opprinnelig fra Belgia, og har blant annet vært stilt ut i land som Nederland, Tyskland, Danmark og Finland. Det er planlagt at utstillingen skal til Storbritannia, Nepal og Japan neste år.

Alle tekster er oversatt til norsk i utstillingen på Gjøvik.

Samarbeid

Gjøvik demensforening, Gjøvik kommune og USHT (utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenesten) står bak organiseringen av utstillingen. Utstillingen har de fått til Gjøvik for å vise at de som har demens, fortsatt kan være lykkelig.