Vinnerne av GjøvikGalla 2023

Nå er årets GjøvikGalla over, og vi har delt ut våre hederspriser til personer som virkelig har gjort en innsats for kulturen, idretten, lokalsamfunnet vårt og enkeltpersoner.

Alle prisvinnerne våre fikk blomster og et kunstverk av et diplom, laget av Helga Feste Hunter. I tillegg kommer alle prisene med en ekstra premie.

Vinner av Gjøvikprisen, Trond Nagell-Dahl - Klikk for stort bilde

Gjøvikprisen

Gjøvikprisen er kommunens kulturpris som gis til noen som har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i kommunen. Prisen ble delt ut av ordfører Anne Bjertnæs.

Årets vinner: Trond Nagell-Dahl

Trond mottok en skulptur laget av Angelina Engelsen og 20 000 kroner.

Juryens begrunnelse

Prisvinneren, som er født på Raufoss spilte piano allerede som fireåring, og gikk på musikklinja ved Tranberg videregående skole. For det nasjonale publikummet er han kanskje best kjent som en fast del av gullrekka på NRK1 fredag kveld, der han imponerer og underholder seere som fast pianist i Beat for Beat.

Han er kjent for sitt gehør og ble tildelt kallenavnet Tangent 007 av Tande P. Han har spilt sammen med en lang rekke artister, og var fast pianist i Hellbillies i flere år. På Gjøvik har han sammen med Leif Anders Wentzel etablert arrangørbyrået "Jubel: Event", som igjen har arrangert Sommerslagere siden 2003, og som har vært et naturlig samlingspunkt for musikere på Gjøvik og Toten

Prisvinneren er fast tangentmann i duoen Nagell/Wentzel på deres turnéer. Og sammen med sin kone Ingvild har han bidratt sterkt på Gjøvik Galla over flere år.

Vinner av Støttekontaktprisen, Zlatko Korica  - Klikk for stort bilde

Støttekontaktprisen

Støttekontaktprisen er en æresbevisning som tildeles en støttekontakt eller gruppekontakt som har gjort en betydelig innsats for en eller flere personer i kommunen.

Årets vinner: Zlatko Korica

Zlatko mottok 5 000 kroner.

Juryens begrunnelse

Årets støttekontakt har vært støttekontakt siden 2017 og gjør en helt spesiell innsats for sin bruker. I tillegg til å være en trofast person i deltakers liv, så fungerer han som tolk.

Vinner av Idrettsstipendet, Sindre Østlien Evensen - Klikk for stort bilde

Idrettsstipendet

Idrettsstipendet deles ut til unge utøvere som fremhever seg på nasjonalt nivå innenfor sin gren. 

Årets vinner: Sindre Østlien Evensen

Sindre mottok 16 000 kroner.

Juryens begrunnelse

Vinneren av årets idrettsstipend er en langrennsløper fra Gjøvik som representerer Vind idrettslag. De to siste årene har han oppnådd svært gode resultater både på kretsnivå og på nasjonalt nivå. Juryen lot seg imponere over at Østlien Evensen i tillegg til egen satsning har vært ledsager for en synshemmet utøver og at disse sammen har oppnådd gode resultater.

Vinner av Kulturstipendet, Guro Radmann Espeseth - Klikk for stort bilde

Kulturstipendet

Kulturstipendet gis til unge kulturutøvere som har markert seg spesielt innen sitt fagfelt.

Årets vinner: Guro Radmann Espeseth

Guro mottok 15 000 kroner.

Juryens begrunnelse

Guro er en klassisk ballettdanser som har danset ballett ved Ballettskole Svanesjøen på Gjøvik siden hun var fem år. Hun har som mål å komme inn på Kunsthøgskolen i Oslo og ta en bachelor i samtidsdans, og gjennom det skape en karriere som utøvende danser.

Utvalget vektlegger følgende i sin begrunnelse: kandidatens nivå og dedikasjon til klassisk ballett, samt at vedkommende har levert en god, konkret og troverdig redegjørelse for hvordan stipendet vil benyttes. Stipendet skal brukes til å delta på kurs og klasser for å videreutvikle ferdighetene som klassisk ballettdanser, samt få mer kunnskap om andre dansestiler.

Vinner av Alf Mjøens kulturlegat, August Hovde - Klikk for stort bilde

Alf Mjøens kulturlegat

Alf Mjøens kulturlegat kan søkes av studenter som spesialiserer seg innen kunst, kultur og lokalhistorie. Unge idrettsutøvere med ambisjoner på regions- eller landslagsnivå kan også søke.

Årets vinnere: August Hovde og Marie Kravdal

Begge vinnerne mottok 20 000 kroner hver. Marie Kravdal kunne ikke stille opp personlig, så prisen ble gitt til faren.

Juryens begrunnelse

Mottakerne av Alf Mjøens kulturlegat 2023 er lovende lokale idrettsutøvere som er i den viktige overgangsfasen hvor de prøver å etablere seg på landslagsnivå.

Vinner av Frivilligprisen, Gerd og Olav Kålås - Klikk for stort bilde

Frivilligprisen

Frivilligprisen gis til en person eller en gruppe som har utmerket seg med frivillig ulønnet arbeid i og for lokalsamfunnet.

Årets vinner: Gerd og Olav Kålås

Gerd og Olav mottok et kunstverk.

Juryens begrunnelse

Vinnerne får prisen for sitt arbeid med frivilliggjengen i Korpus, der de har bistått Korpus på ukentlige øvelser og reiser i inn- og utland i mer enn 25 år. De legger til rette for at medlemmene i Korpus skal trives og utvikle seg og være trygge, og de er hverdagshelter som får andre til å skinne.

Vinner av Innovasjonsprisen, Mustad Autoline - Klikk for stort bilde

Innovasjonsprisen

En verdig mottaker av denne prisen er fremtidsrettet og nyskapende, bidrar til lokal utvikling og har bidratt til å skape eller skaffe nye og varierte arbeidsplasser i kommunen. I tillegg skal mottakeren ha fokus på bærekraft og bidra til lokale løsninger på globale og nasjonale utfordringer.

Årets vinner: Mustad Autoline

Mustad Autoline mottok et kunstverk av Hilde Grønstad Sunde og 20 000 kroner.

Juryens begrunnelse

Juryen mener årets vinner oppfyller kriteriene for prisen. Mustad Autoline har en overordnet idé om å bidra til mer bærekraftig fiskeri gjennom å utvide sin allerede verdensledende produktlinje for linefiske.

Gjennom elektrifisering og digitalisering videreutvikles produktlinjen fra en kjede med hyrauliskdrevne, enkeltvirkende maskiner til en intelligent, elektrifisert plattform hvor maskinene kommuniserer og samhandler autonomt.

Karbonutslippet reduseres med 50% og bidrar til et mer økologisk, økonomisk og sosialt bærekraftig linefiske.

Alle vinnerne samlet på ett bilde - Klikk for stort bildeAlle prisvinnere ved GjøvikGalla 2023.

Vinnerne av de øvrige prisene

  • Gjøvik gallaens ærespris: Oppland Arbeiderblad
  • DNBs næringslivspris: IDT Solutions
  • Byutviklingsprisen: Anders Lilleengen og Kjersti Linnerud
  • Årets sportsnavn (OA): Erik Østli
  • Serviceprisen (Byen vår Gjøvik): Gjøvik Elektriske
  • Årets kulturnavn (OA): Urbane Totninger
  • Årets navn (OA): Nammo
  • Årets medmenneske (OA): Bjørg Lillian Olausen Sagmoen, Mental helse Land/Etnedal