Gjøvik kommune

Ordførerens side

Ordførerens side - Torvild Sveen

Jeg ble født 19. september 1975 på Lillehammer sykehus og har bodd på Biri i hele min oppvekst, sammen med mor og far samt to søsken. Nå bor jeg på Biri, er gift og har hund og katt.

Jeg lar meg gjerne invitere for å høre hva du har å si meg! Ta gjerne kontakt med meg på e-post – torvild.sveen@gjovik.kommune.no.

Om meg

19 år gammel fikk jeg jobb som journalist i avisa Dagningen på Lillehammer, som korrespondent på deres Vinstra-kontor. I Gudbrandsdalen etablerte jeg etter hvert lokalavisa Dølen. Deretter har jeg jobbet som journalist i Avisa Valdres, avisa Sentrum i Oslo og deretter NRK Hedmark og Oppland som journalist. Jeg har også erfaring som lærervikar ved Biri ungdomsskole, frilanser og senere kanalsjef i Oppland Arbeiderblad.

Skrivelyst er noe som har fulgt meg hele mitt voksne liv, og jeg er særdeles glad i historie. Derfor hender det fra tid til annen at jeg skriver lokalhistoriske bidrag til ymse tidsskrifter og bøker. Jeg er opptatt av å ta vare på vår fjerne og nære historie.

Etter hvert ble jeg kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet, og ble etter kort tid kommunikasjonssjef i partiet. Det var også på dette tidspunktet jeg involverte meg i det partipolitiske arbeidet i Gjøvik. Fra 2011 var jeg varaordfører i Gjøvik for Senterpartiet, og fra 2015 i opposisjon. Jeg ble valgt til ordfører i Gjøvik torsdag 17. oktober 2019.

For meg er det et mål å være en ordfører som tar vare på og utvikler hele Gjøvik, enten det er i bygdene eller i byen du bor. Samtidig mener jeg vi som by og kommune må ta en mer nasjonal rolle, ikke minst i forbindelse med utviklingen av informasjons- og sikkerhetsmiljøet ved NTNU Gjøvik. Viktigst er imidlertid at våre 3 000 ansatte i Gjøvik skal ha gode kår for å legge til rette for gode tjenester overfor våre vel 30 000 innbyggere.

Varaordfører Anne Bjertnæs

Anne Bjertnæs i kantina på Rådhuset - Klikk for stort bilde

Ønsker du å komme i kontakt med varaordfører?

Kontakt Anne Bjertnæs på e-post anne.bjertnas@gjovik.kommune.no.

Pressebilder

Pressebilder kan lastes ned i full oppløsning i vårt bildearkiv.

Alle bilder krediteres Foto: Gjøvik kommune.