Ordførerens side

Ta gjerne kontakt med oss!

Pressebilder

Pressebilder kan lastes ned i full oppløsning i vårt bildearkiv.

Alle bilder krediteres Foto: Gjøvik kommune.

Om ordfører Torvild Sveen 

Jeg ble født 19. september 1975 på Lillehammer sykehus og har bodd på Biri i hele min oppvekst, sammen med mor og far samt to søsken. Nå bor jeg på Biri, er gift og har hund og katt.

19 år gammel fikk jeg jobb som journalist i avisa Dagningen på Lillehammer, som korrespondent på deres Vinstra-kontor. I Gudbrandsdalen etablerte jeg etter hvert lokalavisa Dølen. Deretter har jeg jobbet som journalist i Avisa Valdres, avisa Sentrum i Oslo og deretter NRK Hedmark og Oppland som journalist. Jeg har også erfaring som lærervikar ved Biri ungdomsskole, frilanser og senere kanalsjef i Oppland Arbeiderblad.

Skrivelyst er noe som har fulgt meg hele mitt voksne liv, og jeg er særdeles glad i historie. Derfor hender det fra tid til annen at jeg skriver lokalhistoriske bidrag til ymse tidsskrifter og bøker. Jeg er opptatt av å ta vare på vår fjerne og nære historie.

Etter hvert ble jeg kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet, og ble etter kort tid kommunikasjonssjef i partiet. Det var også på dette tidspunktet jeg involverte meg i det partipolitiske arbeidet i Gjøvik. Fra 2011 var jeg varaordfører i Gjøvik for Senterpartiet, og fra 2015 i opposisjon. Jeg ble valgt til ordfører i Gjøvik torsdag 17. oktober 2019.

For meg er det et mål å være en ordfører som tar vare på og utvikler hele Gjøvik, enten det er i bygdene eller i byen du bor. Samtidig mener jeg vi som by og kommune må ta en mer nasjonal rolle, ikke minst i forbindelse med utviklingen av informasjons- og sikkerhetsmiljøet ved NTNU Gjøvik. Viktigst er imidlertid at våre 3 000 ansatte i Gjøvik skal ha gode kår for å legge til rette for gode tjenester overfor våre vel 30 000 innbyggere.